Pavel Novotný
6. června 2015 • 04:59

Co by Šafářové přinesl triumf? 49 milionů, šesté místo i více sponzorů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FINÁLE ONLINE 15:00 | Tohle bude zápas jako hrom! Lucie Šafářová si dnes zahraje o titul ve dvouhře na grandslamovém French Open. Soupeřkou jí nebude nikdo menší než světová jednička Serena Williamsová. O co vše bude Lucie Šafářová dnes na centrálním dvorci Phillipe Chatriera bojovat?



POSUN NA ŽEBŘÍČKU

Řadu let se Lucie Šafářová pohybovala ve třetí desítce, byla považována za  tenistku sice kvalitní, přesto nedosahující top kvalit. Po letošním grandslamu má jistotu, že se ocitne nejhůře na sedmém místě. Pokud celé French Open  vyhraje, bude šestou hráčkou planety. A ve čtyřhře? Vzhledem k minimálně  finálové účasti může počítat s tím, že i zde může výrazně vylepšit současnou 18. pozici.

PRÉMIE PRO VÍTĚZKU

Česká tenistka do finále s těmito myšlenkami určitě nepůjde, ale přiznejme si... Koho by nepotěšila vítězná prémie ve výši 1,8 milionu eur (zhruba 49,3 milionu korun). Nezanedbatelná není ani případně částka za finálovou účast, která činí polovinu.

A to není všechno. Je třeba vzít v potaz odměny za účast v nedělním  finále čtyřhry, kam se Šafářová probojovala spolu s Američankou Mattekovou. Již teď mají jistých 225 tisíc eur (6,1 milionu korun). Pokud zvítězí, rozdělí si dvojnásobnou sumu.

VÍCE SPONZORŮ

Je zřejmé, že by peníze pro Lucii Šafářovou přitekly i z jiných zdrojů. O grandslamovou finalistku se začnou hlásit noví sponzoři. Dosud ji podporuje výrobce sportovního oblečení Nike a tenisové vybavení ji dovává Wilson. „Již nyní se ozvala jedna významná firma, další bezpochyby přijdou. Navíc se jedná o budoucnosti s dodavatelem oblečení,“ prozradil pro Blesk její manažer Miroslav Černošek.

NADĚJI NA ÚČAST NA TURNAJI MISTRYŇ

Nikdy na závěrečném podniku sezony nehrála, po letošním French Open k němu bude mít zatím nejblíž. Pro český tenis by se jednalo o opravdu unikátní  moment, protože pokud by svoji standardní výkonnost udržela v druhé polovině sezony i Petra Kvitová, měla by Česká republika na turnaji pro nejlepších osm hráček planety vícenásobné zastoupení. A to není všechno... Naději na postup totiž na základě výsledků z této sezony drží i Karolína Plíšková.

Česká tenistka si zahraje o svůj první grandslamový titulFoto EPA

VSTUP MEZI LEGENDY

Od roku 1975, kdy vznikl žebříček WTA, se mezi nejlepších deset hráček světa dostalo prozatím šest českých tenistek. Lucie Šafářová se tak s jistotou zařadí po bok Martiny Navrátilové, Hany Mandlíkové, Heleny Sukové, Nicole Vaidišové , Jany  Novotné a Petry Kvitové.

PRVNÍ VÝHRU NAD JEDNIČKOU

Třiadvacetkrát hrála Serena Williamsová ve finále grandslamového turnaje, jen čtyřikrát prohrála. Dvakrát se o to postarala její starší sestra Venus, po  jednom úspěšném zářezu přidaly Šarapovová a Stosurová. Ve všech ostatních  případech většinou jasně vládla světová jednička. Bude čtvrtým katem Sereny Lucie Šafářová? Pro ní by to byla zároveň první výhra v kariéře nad americkou suverénkou. Dosud s ní jen osmkrát prohrála.

VÝSTOUPENÍ ZE STÍNU

Dlouhá léta by brána za sice kvalitní tenistku, ale z českého pohledu až za tu druhou vzadu. Nejdříve jí misto na výsluní "sebrala" Nicole Vaidišová, v posledních letech pak Petra Kvitová. Až na třetí místo pak Šafářovou odsunula kometa Karolíny Plíškové. A dlouhou dobu se musela brněnská rodačka pracně hrabat i ze stínu Tomáše Berdycha , s kterým řadu let chodila. Teď už jí nikdo status hráčky TOP 10 a hvězdy světového tenisu nikdo nevezme.

Lucie Šafářová vyzve v boji o grandslamový titul Serenu Williamsovou
Lucie Šafářová vyzve v boji o grandslamový titul Serenu Williamsovou

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud