5. června 2015 • 15:28

Další finále pro Šafářovou! Češka bude o titul bojovat i v deblu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Lucie Šafářová si na Roland Garros zahraje vedle dvouhry také o titul ve čtyřhře. Účast v deblovém finále si dnes zajistila spolu s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, když porazily pařížské šampionky z roku 2011 Andreu Hlaváčkovou a Lucii Hradeckou 6:2, 5:7 a 6:4.



V nedělním finále čtyřhry se Šafářová s Mattekovou-Sandsovou střetnou buď s australsko-kazašskou dvojicí Casey Dellacquaová, Jaroslava Švedovová, nebo s Ruskami Jekatěrinou Makarovovou a Jelenou Vesninovou.

Šafářová s Mattekovou-Sandsovou už letos ovládly Australian Open, kde získaly svůj první grandslamový titul a nyní mají šanci na další.

V zápase s Hlaváčkovou a Hradeckou strávila Šafářová na kurtu dvě hodiny a deset minut. V rozhodující třetí sadě vzaly za stavu 5:4 servis Hradecké.

Šafářová může do finále čtyřhry vstupovat už jako grandslamová vítězka ve dvouhře. Třináctá nasazená se probojovala poprvé do grandslamového finále a v sobotu se v něm střetne se Serenou Williamsovou . Američanka, která se potýká s nachlazením, dnes na rozdíl od české tenistky ani netrénovala.

Obě soutěže v jeden rok na French Open dokázala vyhrát naposledy domácí Mary Pierceová v roce 2000. Do finále se před třemi lety ve dvouhře i čtyřhře dostala Italka Sara Erraniová, ale titul si odnesla jen z debla.

V Paříži se daří i deblové partnerce Šafářové Mattekové-Sandsové, která s Mikem Bryanem vyhrála smíšenou čtyřhru.

Čtyřhra - semifinále:

Šafářová, Matteková-Sandsová (7-ČR/USA) - Hlaváčková, Hradecká (9-ČR) 6:2, 5:7, 6:4.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud