30. října 2015 • 15:30

Rozhozená Kerberová po prohře a postupu Kvitové: Není to fér!

Autor: rou, Reuters
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Věděla, že je potřeba málo. S Lucií Šafářovou stačilo Němce Angelique Kerberové uhrát aspoň jeden set a do semifinále Turnaje mistryň by postoupila ona. Jenže právě tohle vědomí ji prý natolik svazovalo, že v Singapuru předvedla svůj nejhorší výkon, prohrála 0:2 a do boje o finále tak „zadarmo“ pustila českou jedničku Petru Kvitovou.



„Já to nedám. Jsem úplně rozhozená. Měly by se hrát dva zápasy najednou,“ stěžovala si Kerberová už v průběhu druhého setu, když si vyžádala konzultaci s trenérem přímo na kurtu. A po prohraném duelu, který ji nakonec stál postup na úkor Petry Kvitové , tuhle tezi ještě rozvedla.

„Myslím, že  to není fér, mělo by to být jako ve fotbale. Tam když o něco opravdu jde, hrají se oba zápasy v jeden čas,“ vykládala 27letá Němka novinářům.

„Snažila jsem se všechno ostatní odfiltrovat a soustředit se jen na svůj zápas. Každému jsem říkala, že nic nepočítám a prostě půjdu a odehraju to. Ale počítali všichni ostatní: ‚OK, ta získala set, takže tobě stačí vyhrát jen jeden set‘,“ popisovala Kerberová, jak stoupal tlak.

Ve fotbale se rozhodující zápasy ve skupinách hrají v jeden čas, aby všechny týmy chtěly vyhrát. Impulsem pro změnu byl zápas Západního Německa s Rakouskem na MS 1982, kde evidentně kýžený výsledek 1:0 stačil na postup oběma týmům, zatímco ostrouhali Alžířané.

Angelique Kerberová se nestačili divit, jak s ní Lucie Šafářová v prvním setu naložila
Angelique Kerberová se nestačili divit, jak s ní Lucie Šafářová v prvním setu naložila

„Myslím, že by to bylo férovější, kdyby se stejně jako ve fotbale hrálo v jeden čas,“ dodala Kerberová i s vědomím, že třeba hala v Singapuru, kde se bude Turnaj mistryň hrát ještě minimálně tři roky, nemá prostor na dva kurty.

Světová sedmička nicméně sportovně uznala, že Šafářová předvedla výborný výkon, zatímco jí se prostě nedařilo. „Takové dny prostě někdy přijdou. Musím na ten zápas zapomenout co nejdřív to půjde. Když se na to podívám s odstupem, tak jsem tu prožila skvělý týden, musím si z toho vzít to pozitivní a snažit se vylepšit svůj tenis a vůbec všechno do příští sezony,“ dodala Kerberová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud