31. října 2015 • 17:40

Kvitová je hráčkou velkých zápasů: Souhlas, hraju kvůli titulům

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po nepříliš vydařeném startu do Turnaje mistryň se tenistka Petra Kvitová v Singapuru zlepšuje. Hru zvedla natolik, že si po dnešní výhře nad Ruskou Marií Šarapovovou v neděli zahraje finále, a doufala, že v boji o titul proti Polce Agnieszce Radwaňské bude ještě nebezpečnější.



Kvitová předvedla v semifinále proti Šarapovové výborný výkon, ve druhém setu se jí navíc povedl velký obrat a do finále Turnaje mistryň se probojovala podruhé v kariéře. "Radost je, ale asi není vidět," řekla Kvitová a ještě nechtěla dávat najevo přílišné nadšení. "Pořád je tam finále. Ještě nemám co slavit," dodala.

S předvedenou hrou z duelu s Šarapovovou ale mohla být spokojená. Rusku porazila 6:3 a ve druhé sadě 7:6, i když v ní už prohrávala 1:5. "Odehrála jsem super zápas a to se počítá. Byl to těžký boj, hlavně v druhém setu, a vidím, že se to dá otočit také s takovou hráčkou, jako je Maruška," pochvalovala si Kvitová.

Za nepříznivého stavu pořád věřila, že set neztratila a má šanci. "Do každého balonu jsem šla, jako kdyby to bylo nula nula," říkala a snažila se dodržovat taktiku. "Pořád jsem jela stejné koleje a po mentální stránce jsem to zvládla."

Postup Kvitové do finále je překvapením i pro hráčku samotnou. Ze skupiny postoupila až na poslední chvíli s bilancí 1:2 a s pomocí Lucie Šafářové. "Pocity jsou zvláštní. V pátek jsem netušila, že budu hrát, a teď jsem ve finále," řekla.

Stejně na tom byla Radwaňská a rovněž si zahraje o titul. "Podle mě je skvělé, že se to stalo. Zase něco nového v dějinách. Aspoň máte o čem psát, ne?" smála se.

Kvitová začala turnaj prohrou s Němkou Angelique Kerberovou, po kterém si druhý den na tréninku vyslechla proslov kouče Davida Kotyzy. Od té doby se postupně zlepšuje, porazila Šafářovou a svedla bitvu s Garbiňe Muguruzaovou.

"Každý zápas jsem hrála líp a líp. Z toho pohledu je to dobrý turnaj a jsem ráda, že je taky po tom začátku tady tým spokojený. Nebylo to nic příjemného," řekla Kvitová.

Senzace. Petra Kvitová se raduje, porazila Rusku Marii Šarapovovou a postoupila do finále Turnaje mistryň.
Senzace. Petra Kvitová se raduje, porazila Rusku Marii Šarapovovou a postoupila do finále Turnaje mistryň.

Znovu se ukazuje, že je hráčkou velkých zápasů. "Já to tak mám," přitakala a svoji myšlenku rozvedla: "Hraju kvůli titulům a finále s nejlepšíma hráčkama jsou největší výzvy. To je nejvíc. A to bylo asi i dneska, i když jsem to tak úplně nebrala. Šla jsem na zápas a snažila jsem se vybudit všechno, co šlo, a dopadlo to dobře."

Doufala, že ve finále proti Radwaňské ze sebe dostane ještě kvalitnější hru. "Snad to půjde ještě o krůček nahoru," přála si. V zápasech o titul to každopádně umí, má v nich bilanci 17:5. "Doufám, že si ji nezkazím. Nic extra před finále nedělám. Už jenom to, že to je finále, to samo o sobě mě nabuzuje," řekla světová pětka.

V utkání s Radwaňskou čeká Kvitovou zcela jiný styl tenisu. Polka výborně běhá a vrací jeden míč za druhým. "Takže si někdy připadám jako v nekonečném příběhu. Navíc je chytrá," řekla Kvitová a počítala s mixem trpělivosti a agresivity.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud