Pavel Novotný
20. června 2016 • 04:57

Mečbol a pryč! Lendl po výhře Murrayho odešel: Kde je Ivan? divil se

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen další z 37 turnajových vavřínů, který Andy Murray během své kariéry získal? Zapomeňte! Pátý triumf na trávě v Queen´s Clubu, kde ve finále porazil Milose Raonice (6:7, 6:4, 6:3), byl pro skotského tenistu výjimečný hned z několika pohledů.



Proti kanadskému dělostřelci těžko hledal Murray zbraň. První set s výborně podávajícím Raonicem ztratil v tiebreaku a mizerně začal i sadu druhou. Prohrával už 0:3 a vše nasvědčovalo tomu, že se před domácími fanoušky svého rekordního zápisu nedočká.

Až pak začal devětadvacetiletý tenista nacházet na svěřence Johna McEnroa zbraň. Hned dvakrát vzal o čtyři roky mladšímu soupeři servis a druhou sadu ovládl 6:4. Ve stejném tempu zahájil i rozhodující set. V první hře světovou devítku připravil o podání, sám byl na servisu jistý a utkání dovedl k vytoužené výhře.

Rodák z Glasgow se tak definitivně odpoutal od čtyřnásobných vítězů turnaje Roye Emersona, Borise Beckera, Lleytona Hewitta a Andyho Roddicka. "Když jsem prohrál první set a ztrácel i ve druhém, byl jsem hodně dole. Ale pak jsem začal trefovat return, můj servis se také zlepšil. Od poloviny zápasu se zvedla celá moje hra," říkal spojený Murray.

Výjimečnost duelu opepřila přítomnost dvou nesmiřitelných rivalů osmdesátých let Ivana Lendla a Johna McEnroa. Oba dva odvěcí soupeři duel svých svěřenců pozorovali z protilehlých rohů dvorce a utkání prožívali ve stejném duchu jako své vyhrocené duely.

Zatímco ostravský rodák zachovával dle své tradice z dob aktivní kariéry kamenný výraz, sedmapadesátiletý Američan úspěchy svého svěřence emotivně prožíval. Nakonec měl však důvod k úsměvům kouč domácího tenisty.

Oslavy bez trenéra

Když však po více než dvou hodinách proměnil Murray mečbol a slavil spolu se svým hlavním trenérem Jamie Delgadem a maminkou Judy svůj velký okamžik, Lendl při slavnostním vyhlašování chyběl.

Okamžitě po posledním míčku utkání totiž hlediště opustil. "Kde je Ivan? Bylo od něj fakt hezké, že se zdržel," reagoval s úsměvem na nepřítomnost české legendy skotský tenista.

Pak však pokračoval již ve vážnějším duchu. "Je skvělé, jak se nám společný úvodní týden s Ivanem povedl, jsem spokojen se svou hrou. Vždycky samozřejmě můžu hrát líp, ale jsem rád, že jsem takový výkon předvedl i před Johnem McEnroem, byla to pro mě čest," neopomněl Murray zmínit přítomnost americké legendy.

Spolupráci s McEnroem si nemohl vynachválit ani Raonic. "S Johnem spolupracujeme teprve krátký čas, ale jeho vliv na moji hru se začíná pomalu projevovat. Hlavně ale musím pogratulovat Andymu, předvedl výborný výkon a zaslouženě vyhrál," říkal po finále devátý hráč světa.

Hlavním hrdinou však byl úřadující daviscupový vítěz. "Byla to pro mě obrovská výzva. Vyhrát tento turnaj popáté je něco mimořádného, jsem šťastný," dodal Murray.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud