Pavel Novotný
20. června 2016 • 20:30

Murray: EURO? S Lendlem ho sledujeme, chceme zápas Anglie s Českem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejenom tenisem živ je Andy Murray. V neděli oslavil po finálovém triumfu nad Milosem Raonicem svůj rekordní pátý turnajový triumf z Queen´s Clubu, první po obnovené spolupráci s Ivanem Lendlem. Pozornost světové dvojky i české legendy však poutá i probíhající evropský šampionát ve fotbale a oba mají jasno. Ve vyřazovacích bojích by rádi viděli souboj Anglie a právě Česka.



Po nedělní vítězné finálové bitvě si Andy Murray naoko stěžoval na nepřítomnost svého kouče Ivana Lendla při slavnostním ceremoniálu. "Kde je Ivan? Bylo od něj fakt hezké, že se zdržel," rozesmála fanoušky světová dvojka.

Absenci osminásobného granslamového šampiona pak ozřejmil ve svém pravidelném blogu na serveru bbc.com. "Ivan si potřeboval odskočit, ale jsem rád, že stihl sledovat slavnostní ceremoniál alespoň zprostředkovaně," vysvětlil Andy.

O fotbale


S českou legendou si však kromě přípravy na nejslavnější turnaj roku ve Wimbledonu, který začíná již tuto neděli, najdou čas i na probíhající fotbalové EURO. "Ano, je pravda, že veškerou přípravu směřujeme k Wimbledonu, o tom není sporu. Ale doufám, že si najdu čas na fotbal, chci ušetřit večer a sledovat nějaké zápasy," má jasno dvojnásobný grandslamový vítěz.

"Navíc je stále možné, že se ve vyřazovacích bojích utkají Anglie s Českem, takový zápas bychom si s Ivanem určitě nenechali ujít, bylo by to hodně zajímavé,"  pokračuje skotský tenista.

"S Ivanem sport hodně rozebíráme, miluje ho. Ať už jde o golf, fotbal nebo tenis. Spousta našich debat se točí na toto téma. Když hrála Česká republika s Chorvatskem a Češi dokázali zápas zremizovat ze stavu 0:2, hodně jsme tohle řešili. Nepochybuju o tom, že fotbal budeme rozebírat i během Wimbledonu," říká Murray. 

Spolupráce Lendlem s Delgadem


Úřadující olympijský šampion se rozpovídal i o spolupráci Ivana Lendla se svým hlavním koučem Jamie Delgadem. "V neděli spolu mluvili před finále jen krátce, ale nepochybuji o tom, že se oba budou dobře doplňovat. Ivan má řadu zkušeností, Jamie je zase se mnou den co den, zná mě naprosto dokonale."

"V přípravě na Wimbledon nenecháváme nic náhodě. Na kurtu jsme každý den a všechno funguje, jak má. Můj tým je teď nesmírně silný a jsem přesvědčený, že to mé hře jen pomůže. Pořád se můžu zlepšovat," nepochybuje skotský tenista.

Andy Murray se vyjádřil i o novém kouči svého finálového soupeře z Queen´s Clubu Milose Raonice, kterým je John McEnroe. "Normálně se nikdy nedívám do soupeřovy lóže, ale teď to bylo jiné. Dobře jsem si ho všímal, jak tam sedí v baseballové čepici a emotivně prožívá zápas. Ale z koncentrace mě to nijak nevyrušilo, byl jsem naprosto soustředěný na zápas."

O své hře

"Zápas s Raonicem mi dodal hodně sebevědomí. Porazit na trávě někoho tak kvalitního jako je Milos, který má jeden z nejlepších servisů na světě, je skvělé. Ukázalo mi to, že jdu správnou cestou, jen je třeba tuhle výkonnost udržet. Vše je o koncentraci a v tom mi právě Ivan strašně pomáhá," pokračuje wimbledonský vítěz z roku 2013.

"Základem mé hry na trávě je return, to je nejlepší úder, který můžu nasadit. Ne vždycky se mi samozřejmě podání soupeře podaří brejknout, ale téměř v každém utkání k tomu dostanu příležitost a v ten moment musím ukázat svoji sílu. Je to o trpělivosti a čekání na šanci," pokračuje vítěz 37 turnajů na okruhu.

"Raonic ve finále podával výborně, dlouho jsem byl bez šance, ale když ty příležitosti konečně přišly, dokázal jsem je využít a to je přesně to, co musím praktikovat i ve Wimbledonu. Počkat si a pak udeřit," má jasno Murray.

O rodině


"Je skvělé, že jsem tady mohl mít moji rodinu, manželku i dceru. Je to zcela nový pocit a dává mi to sílu i pro Wimbledon. Pojedu tam poprvé jako otec, je to prostě něco odlišného, těžko se to popisuje," říká tenista.

"Pomalu si zvykám na rodičovské povinnosti. Co se musí udělat, když přijdu domů, kdy zařídit různé věci, v kolik hodin jít spát a podobně. Byl jsem zvyklý chodit do postele kolem půlnoci a vstávat v devět, teď jdeme spát někdy kolem půl jedenácté a dcerka nás budí v půl osmé," popisuje rodinný život rodák z Glasgow.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud