Pavel Novotný
30. září 2017 • 16:05

Drtivá nadvláda na Turnaji mistryň? Do Singapuru má blízko pět Češek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bude to parádní show. Ženská tenisová elita zakončí sezonu jako tradičně na turnaji mistryň v Singapuru (22. - 29.10.). A velmi významnou roli by zde měla hrát i armáda českých tenistek, kterých by se zde mohlo a mělo objevit hned pět. A to stále nemusí být konečné číslo. Žádná země se tomuto počtu ani nepřibližuje.



Boje o účast na závěrečném podniku roku vrcholí. Prestižní podnik v Singapuru má již vše nachystáno k tomu, aby přivítal ty nejlepší tenistky sezony 2017.

Fanoušci se zatím s jistotou mohou těšit na účast světové jedničky Garbiňe Muguruzaové, Rumunky Simony Halepové, v životní formě hrající Ukrajinky a třetí hráčky světa Eliny Svitolinové, nedávné vládkyně tenisového světa Karolíny Plíškové, sedmatřicetileté Venus Williamsové a čerstvě i Caroline Wozniacké, která si zde zahraje popáté v kariéře, poprvé od roku 2014.

Karolína Plíšková se na postup hodně nadřelaFoto Reuters

Dle současného žebříčku by se mezi elitní osmičku dostaly premiérově i Britka Kontaová a ostřílená Ruska Světlana Kuzněcovová, která minulý rok skončila až v semifinále na pozdější vítězce Dominice Cibulkové.

Právě rodačka z Bratislavy, která minulý ročník po životních výkonech turnaj ovládla, bude chybět. V žebříčku jí sice patří devátá příčka, v pořadí beroucí v potaz výsledky jen letošní sezony je však až na devatenáctém místě.

Čtyřhry pod nadvládou Češek?


Pořádnou radost ale může mít český fanoušek. Ve dvouhře se sice představí "jen" Karolína Plíšková, zato v deblech bude o zábavu postaráno. Téměř jistotu účasti má Andrea Hlaváčkovou s Maďarkou Timeou Babosovou.  Obě tenistky se daly dohromady až letošní rok, spolu stihly však již vyhrát tři turnaje - naposledy dnes v Taškentu.

Plzeňská rodačka přitom zahájila sezonu po boku Číňanky Pcheng Šuaj, ta však dala přednost singlové kariéře. Mimochodem, obě tenistky by se jako pár stále do Singapuru kvalifikovaly, v žebříčku letošní sezony jim patří osmá příčka. Hlaváčková si díky vítězství v Taškentu připsala již svůj 23. deblový titul v kariéře, v žebříčku čtyřhry jí patří fantastická sedmá příčka.

České deblové dvojice se zdraví po konci souboje o třetí místo na olympiádě v RiuFoto Barbora Reichová (Sport)

Velmi blízko Singapuru je dvaačtyřicetiletá rodačka z Bílovce Květa Peschkeová, které patří v deblovém žebříčku spolu s Němkou Grönefeldovou výborná šestá pozice.

Jistotu už mají finalistky US Open Kateřina Siniaková s Lucií Hradeckou, teoretickou šanci drží i Barbora Strýcová s Lucií Šafářovou.

Právě Lucie Šafářová, která v pondělí přijde o pozici světové jedničky, by měla účast na Turnaji mistryň jistou. Spolu s Bethanií Mattekovou-Sandsovou jim stále patří třetí příčka, po vážném zranění Američanky na letošním Wimbledonu však o šanci přišly.

Více než dvě hráčky by v Singapuru podle současných žebříčků dvouhry a čtyřhry měly jen Rusko a Austrálie, které by vyslaly do bojů dvě tenistky.

Řady českých tenistek by mohly teoricky rozšířit i Barbora Strýcová s Lucií Šafářovou, vše však komplikují zdravotní problémy brněnské rodačky, která se kvůli problémům se zápěstím musela odhlásit z probíhajícího turnaje v Pekingu.

POČET ÚČASTNIC Z JEDNOTLIVÝCH ZEMÍ (k 30.9.)
ZEMĚ POČET JMÉNA
Česko 5 Plíšková, Hlaváčková, Siniaková, Hradecká, Peschkeová
Rusko 2 Makarovová, Vesninová
Austrálie 2 Dellacquaová, Bartyová
Španělsko 1 Muguruzaová
Rumunsko 1 Halepová
Ukrajina 1 Svitolinová
Dánsko 1 Wozniacká
USA 1 V. Williamsová
Lotyšsko 1 Ostapenková
V. Británie 1 Kontaová
Švýcarsko 1 Hingisová
Tchaj-Wan 1 Yung-Jan Chan
Německo 1 Gröenefeldová
Maďarsko 1 Babosová
Čína 1 Yifan Xu
Kanada 1 Gabriela Dabrowská

 

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud