15. dubna 2021 • 16:00

Djokovič v Monte Carlu překvapivě končí, nestačil na Brita Evanse

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Světová jednička Novak Djokovič vypadl v Monte Carlu ve třetím kole. Srbský tenista a dvojnásobný vítěz turnaje nečekaně prohrál 4:6 a 5:7 s Britem Danielem Evansem.



Třiatřicetiletý Djokovič, který se v Monte Carlu představil poprvé od triumfu a zranění na únorovém Australian Open, do zápasu nevstoupil dobře. Evans se ujal vedení 3:0 a první set za 57 minut vyhrál.

Ve druhé sadě šel naopak do vedení 3:0 Djokovič, ale třicetiletý Evans skóre otočil a ukončil letošní neporazitelnost vítěze 18 grandslamů. Pro 33. hráče žebříčku šlo o první výhru nad světovou jedničkou v kariéře a teprve čtvrtou nad hráčem z elitní desítky.

„Nejdůležitější je věřit, že můžete zvítězit. Ale je snadné o tom mluvit a pak to také ukázat,“ řekl Evans. „Samozřejmě, že jsem při zápase pochyboval. Ani dopodávat zápas není snadné, hlavou vám běží spousta věcí,“ dodal.

„Mám obrovskou radost a vítězství asi ocením až s odstupem. Až budu vyprávět dětem a vnoučatům, že jsem porazil světovou jedničku,“ přidal Evans, kterého ve čtvrtfinále čeká jedenáctý nasazený David Goffin z Belgie.

Tenisový turnaj mužů v Monte Carlu (antuka, 2,460.585 eur):

Dvouhra - 3. kolo:

Evans (Brit.) - Djokovič (1-Srb.) 6:4, 7:5, Tsitsipas (4-Řec.) - Garín (16-Chile) 6:3, 6:4, Goffin (11-Belg.) - A. Zverev (5-Něm.) 6:4, 7:6 (9:7), Davidovich (Šp.) - Pouille (Fr.) 6:2, 7:6 (7:2).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud