15. dubna 2021 • 16:00

Djokovič v Monte Carlu překvapivě končí, nestačil na Brita Evanse

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Světová jednička Novak Djokovič vypadl v Monte Carlu ve třetím kole. Srbský tenista a dvojnásobný vítěz turnaje nečekaně prohrál 4:6 a 5:7 s Britem Danielem Evansem.



Třiatřicetiletý Djokovič, který se v Monte Carlu představil poprvé od triumfu a zranění na únorovém Australian Open, do zápasu nevstoupil dobře. Evans se ujal vedení 3:0 a první set za 57 minut vyhrál.

Ve druhé sadě šel naopak do vedení 3:0 Djokovič, ale třicetiletý Evans skóre otočil a ukončil letošní neporazitelnost vítěze 18 grandslamů. Pro 33. hráče žebříčku šlo o první výhru nad světovou jedničkou v kariéře a teprve čtvrtou nad hráčem z elitní desítky.

„Nejdůležitější je věřit, že můžete zvítězit. Ale je snadné o tom mluvit a pak to také ukázat,“ řekl Evans. „Samozřejmě, že jsem při zápase pochyboval. Ani dopodávat zápas není snadné, hlavou vám běží spousta věcí,“ dodal.

„Mám obrovskou radost a vítězství asi ocením až s odstupem. Až budu vyprávět dětem a vnoučatům, že jsem porazil světovou jedničku,“ přidal Evans, kterého ve čtvrtfinále čeká jedenáctý nasazený David Goffin z Belgie.

Tenisový turnaj mužů v Monte Carlu (antuka, 2,460.585 eur):

Dvouhra - 3. kolo:

Evans (Brit.) - Djokovič (1-Srb.) 6:4, 7:5, Tsitsipas (4-Řec.) - Garín (16-Chile) 6:3, 6:4, Goffin (11-Belg.) - A. Zverev (5-Něm.) 6:4, 7:6 (9:7), Davidovich (Šp.) - Pouille (Fr.) 6:2, 7:6 (7:2).

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud