Jan Jaroch
Premium
5. dubna 2022 • 17:25

Nová tenisová hvězda. Nadržené zvíře jako Nadal, říká expert Kukal

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to přírodní úkaz, z jehož tenisu vám spadne čelist. Ukaž pas, tobě nemůže být pouhých osmnáct let! Ale je, vždyť teprve nedávno si Carlos Alcaraz udělal řidičský průkaz. Za volantem bude možná ještě obezřetný, ale mezi čarami kurtu jede na plný plyn. Nelze se ubránit dojmu, že se děje něco skutečně výjimečného, co bude formovat tenisový svět na dlouhá léta. První ochutnávka, co zvládne tenhle generační talent? Čerstvý titul z Miami, který zelenáč z Murcie urval v neděli jako první Španěl a nejmladší hráč dějin. Bylo mu pouhých 18 let a 333 dnů.



Martina Navrátilová si za mikrofonem Tennis Channelu zakrývala ústa úžasem. „Hodně štěstí zbylým hráčům na tour. To myslím vážně!“ prohlásila, když v přímém přenosu viděla, jaká bouře se na okruh ATP žene. Ta bouře se jmenuje Carlos Alcaraz, pro kamarády Carlito. A už při miamském finále seděli diváci v hledišti Hard Rock Stadium s transparentem „Z Alcarazu není úniku“.

Slovní hříčka s legendami opředenou ostrovní věznicí Alcatraz v sanfranciském zálivu je zřejmá. Kdo se s ním setká na kurtu, ať raději zapomene na postup, skončí za mřížemi. Carlos Alcaraz roztáhl křídla jako žádný teenager za posledních sedmnáct let. Letos má zápasovou bilanci 18 vítězství a 2 porážky, poslední zářez zapsal v miamském finále proti Noru Casperu Ruudovi 7:5, 6:4.

„Je připravený vyhrát grandslam!“ hlásal Andy Roddick. „Budu překvapený, když jeden z příštích čtyř nezíská. Tenhle vzestup má podobný nádech jako Rafův v roce 2005,“ připomněl Brad Gilbert přelomovou sezonu, při níž teenager Rafael Nadal vyhrál jedenáct turnajů včetně Roland Garros.

Alcarazovým grandslamovým maximem je zatím loňské čtvrtfinále z US Open. Při raketové rychlosti jeho vzestupu je to již ale téměř pravěk. Do nové sezony přišel jako ještě mnohem lepší hráč, nabral čtyři kila svalové hmoty, zpod trička mu vykukují masivní bicepsy. A doma ve Španělsku se stává hitem.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud