17. srpna 2022 • 07:20

Plíšková vyřadila v Cincinnati Venus Williamsovou, Martincová končí

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Divná ruka v Karviné, zvláštní penalty v Boleslavi. Na Letné mohla být desítka
Reprezentace na Strahově v kompletní sestavě. První trénink pod Haškem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Karolína Plíšková porazila na úvod turnaje v Cincinnati v duelu bývalých světových jedniček Venus Williamsovou 7:5, 6:1. Česká vítězka turnaje z roku 2016 zdolala dvaačtyřicetiletou domácí legendu za hodinu a 40 minut. Do druhého kola postoupila přes další Američanku i Marie Bouzková. Osmnáctiletá Coco Gauffová vyrovnaný duel za stavu 5:7, 0:1 kvůli zranění kotníku vzdala. Tereza Martincová prohrála dobře rozehraný duel se světovou dvojkou Anett Kontaveitovou 6:3, 5:7, 4:6.



Plíšková, jež v Cincinnati obhajuje loňskou semifinálovou účast, musela proti starší ze sester Williamsových v úvodním setu dotahovat poté, co po velkém boji ztratila v pátém gamu servis. Manko se jí povedlo zlikvidovat o tři hry později, kdy soupeřka zahrála mimo jiné dvě dvojchyby za sebou. Vyrovnanou sadu nakonec česká tenistka získala po více než hodině 7:5.

Ve druhém setu sedminásobné grandslamové šampionce postupně docházely síly a Plíšková duel hladce dotáhla k vítězství. Ve druhém kole Plíškovou čeká Elise Mertensová z Belgie.

Bouzková začala duel se světovou dvanáctkou lépe, o výhodu brejku ale vzápětí přišla a poté obě tenistky předváděly atraktivní vyrovnané výměny. Američanka šla do vedení v šestém gamu, v deváté hře ale při dobíhání míčku za základní čárou upadla a podvrtla si kotník. V utkání však pokračovala.

Česká tenistka game získala a snížila na 4:5, při svém servisu pak vyrovnala a dalším proměněným brejkbolem se ujala vedení. Teprve pak si Američanka vyžádala pauzu na ošetření a nechala si kotník zatejpovat. Bouzková úvodní set suverénně dopodávala a nad viditelně otřesenou soupeřkou získala i první game druhé sady, po němž Gauffová vzdala.

Petru Kvitovou, která si postup zajistila už dříve, čeká ve druhém kole Sorana Cirsteaová. Rumunská tenistka dnes vyřadila olympijskou vítězku Belindu Bencicovou ze Švýcarska a s Kvitovou se utká už podesáté. Bilanci vzájemných zápasů vede česká dvojnásobná wimbledonská šampionka 5:4, naposledy na letošním Australian Open ale uspěla Rumunka.

Martincová prohrála bitvu se světovou dvojkou

Tenistka Tereza Martincová prohrála ve druhém kole turnaje v Cincinnati dobře rozehraný duel se světovou dvojkou Anett Kontaveitovou. V utkání, které ve třetím setu přerušil déšť, nakonec estonské soupeřce podlehla 6:3, 5:7, 4:6. V očekávaném souboji nastupující a loučící se generace zvítězila Emma Raducanuová v prvním kole nad Serenou Williamsovou 6:4, 6:0.

Martincová získala první set hladce za 35 minut a i ve druhém šla po dvou brejkbolech rychle do vedení 3:0. Kontaveitová ale dokázala vyrovnat a ve dvanáctém gamu proměnila při podání české tenistky čistou hrou první setbol. Ve třetí sadě musely hráčky za stavu 2:3 a 40:30 kvůli dešti do šaten, Martincová ale po pauze hru dopodávala a v následující sebrala Estonce opět podání, náskok ale nedokázala potvrdit.

V maratonském osmém gamu, v němž se hrálo pětkrát přes shodu, přišla o servis a Kontaveitová získanou převahu zužitkovala. Při dalším podání sedmadvacetileté české hráčky, které opět hrála s tejpem pod pravým kolenem, proměnila druhý mečbol.

Devatenáctiletá Raducanová nedala v souboji generací čtyřicetileté Williamsové šanci. Senzační britská vítězka loňského US Open sebrala majitelce 23 grandslamových titulů hned na úvod podání a loučící se domácí legendu, která ohlásila blížící se konec kariéry, porazila za 65 minut.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud