23. února 2023 • 19:13

Fenomenální obrat Krejčíkové! Stopla sérii a děkovala česky fanouškům

Autor: Miroslav Mazal
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šňůru třinácti vítězných zápasů světové dvojky Aryny Sabalenkové utnula ve čtvrtfinále elitního turnaje v Dubaji Barbora Krejčíková. Česká tenistka otočila souboj proti šampionce Australian Open a po výhře 0:6, 7:6 (2), 6:1 postoupila do semifinále. Rodačce z Ivančic k famóznímu vzepětí pomohli hlasití příznivci na tribuně. „Děkuji mockrát, děkuji za fandění,“ řekla v češtině během pozápasového rozhovoru.



Životní rok 2021 ozdobený titulem z Roland Garros začala Barbora Krejčíková nečekanou jízdou do finále v Dubaji. Na oblíbeném podniku září i letos a může se těšit na semifinálový souboj. Světová třicítka přitom musela odvracet ve druhém kole čtyři mečboly Rusky Dariji Kasatkinové. Ve středečním osmifinále však suverénně přehrála českou jedničku Petru Kvitovou (6:3, 6:2) a potvrdila herní vzestup.

„Miluji hrát zápasy a předchozí vítězství mi dalo extra sílu,“ přiznala Krejčíková. „Arynu jsem sledovala ve finále Australian Open. Hrála úžasně, čekala jsem, že to bude těžké. Ale na druhou stranu cítím, že dokážu hrát s těmi nejlepšími.“

Běloruská ranařka Aryna Sabalenková v letošním roce vyhrála podnik v Adelaide a především grandslam v Melbourne. Do čtvrtfinále v Dubaji vstoupila nekompromisně a ujala se vedení 6:0, 3:1.

„Aryna začala skvěle, hrála parádní zápas. Já jsem se snažila dostat do jejího tempa. Hrála jsem bod po bodu a stalo se tohle,“ popisovala Krejčíková famózní obrat.

Klíčovou zkrácenou hru druhé sady ovlivnily i dvojchyby Bělorusky, to už ale byla Češka na koni. Ve třetím setu pak Krejčíková ztratila jediný game a užívala si ovací z tribun.

„Nikdy se nevzdávám. Bojovala jsem o každý míč a moc mi pomohli čeští fanoušci na tribuně. Cítila jsem se velmi dobře, jako doma. Když jsem hrála loni v Ostravě, byla tam úžasná atmosféra a teď to bylo podobné,“ prohlásila.

Postupem do semifinále si zajistila skok na 24. příčku žebříčku WTA. To nemusí být vše, Američance Jessice Pegulaové totiž bude chtít v pátek oplatit porážku z letošního Australian Open.

Zatímco Krejčíková prožívá v Dubaji hvězdné chvíle, další dvě Češky do čtvrtfinále nenastoupily. Karolínu Plíškovou, která v osmifinále odehrála dlouhý duel, skolila nemoc a přišla o souboj se světovou jedničkou Igou Šwiatkovou. „Střevní viróza, křeče v celém těle, třes... Hodně nepříjemné chvíle po skoro tříhodinovém zápase ve velkém horku,“ napsal na Twitter manžel české hráčky Michal Hrdlička.

Karolína Muchová pak musela oželet zápas proti Pegulaové, olomoucké rodačce se ozvalo staré zranění břišního svalu.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud