28. února 2023 • 19:10

Macháč trápil Djokoviče 2,5 hodiny. Zaslouží potlesk, chválil ho Srb

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvaadvacetiletý český tenista Tomáš Macháč v prvním kole turnaje v Dubaji po velkém boji prohrál 3:6, 6:3 a 6:7 s Novakem Djokovičem. Světové jedničce vzdoroval dvě a půl hodiny.



Macháč si účast v hlavní části zajistil v kvalifikaci, zatímco Djokovič nastoupil k prvnímu duelu po triumfu na lednovém Australian Open. A po prvním setu to vypadalo na jasný postup pětatřicetiletého Srba.

Jenže český mladík, kterému v žebříčku patří 130. místo, se zlepšil a byl vítězi rekordních 22 grandslamů vyrovnaným soupeřem. Macháč srovnal a v rozhodující sadě vymazal ztrátu 1:4.

Tie-break už ale patřil pětinásobnému vítězi z Dubaje, který zkrácenou hru získal 7:1. Macháče i přesto při odchodu z kurtu vyprovázeli potleskem nejen diváci na tribunách, ale i Djokovič.

"Rozhodně nehrál jako 130. hráč světa, zaslouží si velký potlesk," řekl v televizním rozhovoru srbský tenista. "Dělal mi všechny možné problémy, mně se ale podařilo zařadit ještě vyšší rychlost a poradil jsem si s tím," přidal Djokovič, kterého ve druhém kole čeká Nizozemec Tallon Griekspoor.

Tenisový turnaj mužů v Dubaji (tvrdý povrch, dotace 3 020 535 dolarů)

Dvouhra - 1. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Macháč (ČR) 6:3, 3:6, 7:6 (7:1),
Medveděv (3-Rus.) - Arnaldi (It.) 6:4, 6:2,
Bublik (Kaz.) - Lazarov (Bulh.) 6:1, 1:0 skreč.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud