20. března 2024 • 19:30

Odcházení „superpinkače“ Djokera, Alcarazův návrat, kdo po Kaderkovi?

Autor: TV iSport
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle střídání tenisových stráží bude postupné, ale nevyhnutelné: jak pomalu končí éra Novaka Djokoviče, tím víc se dere do popředí mladá dynamická dvojice Sinner – Alcaraz (aktuální vítěz z Indian Wells), kterou spojuje jednak autentické přátelství, jednak nesporná tenisová rivalita. „Oba jsou přírodňáci, dobré povahy. Jejich zápasy, to je naprosto skvělý tenis, na který se fakt krásně kouká. I když se sami jako rivalové neberou, nesnášejí porážky a proti sobě ze sebe dostanou to nejlepší,“ říká v novém díle tenisového podcastu Centrkurt redaktor deníku Sport a webu iSport.cz Jan Jaroch.



Kdo z nich je vlastně nový král? Vítěz Australian Open Sinner? Nebo čerstvý vítěz z Indian Wells Alcaraz, který se z turnajového titulu radoval po osmi měsících? „Alcaraze jsem si oblíbil už loni na Roland Garros, kde si to tenisté zkracují na kurty přes tiskové centrum,“ pokračuje Jaroch: „Někdo tam chodí s ochrankou, Alcaraz ale vždycky sám, usměvavý na všechny strany, v pohodě.“

Řeč ale přišla i na slova tenisového experta Jana Kukala, který Djokoviče označil za „superpinkače“ a blížící se konec jeho éry vítá. „Od pana Kukala to bylo tvrdé, ale svým způsobem má pravdu. Na koho z té velké trojky se nejlépe koukalo? Djoker byl až za Federerem a Nadalem. Byl neuvěřitelný tím, jak uhrával velké míče tím, že nekazil, ale zvedal někoho jeho tenis ze sedadel?“ ptá se v novém díle Centrkurtu Jaroch.

  • Kdo je po Kaderkovi hlavní favorit na šéfa tenisového svazu?
  • Kdo teď na štvanici tahá za nitky (a za mucholapky)?
  • A co řekla v Centrkurtu Lucie Šafářová o svém comebacku ve čtyřhře?

Podívejte se na VIDEA.

Vstoupit do diskuse
1

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud