Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Praskla podprsenka! Jankovičovou od trapasu zachránila fanynka

Autor: pan

Na tenisovém kurtu se stanou často hodně zajímavé věci. A nemusí se vždy jednat o úžasnou výměnu. Někdy je to skutečně o trapas. Zvláště, pozorují-li vás tisíce diváků z hlediště a další stovky tisíc u  televizních obrazovek. Srbská tenistka Jelena Jankovičová o tom ví svoje.

Devětadvacetiletá bývalá světová jednička bojovala ve druhém kole turnaje v Montrealu s Američankou Stephensovou, když se jí stala nemilá příhoda. V průběhu prvního setu jí totiž prasklo ramínko u podprsenky.

Grandslamová finalistka z US Open z roku 2008 však neztratila hlavu. Okamžitě si u hlavního rozhodčího zažádala o "medical time". A co víc. Vítězka třinácti turnajů se ani neobtěžovala zamířit do šatny.

O pomoc požádala jednu z fanynek z hlediště a to se své role "zachránkyně" zhostila s veškerou parádou. Bezchybným uzlíkem zažehnala hrozící trapas a pomohla srbské tenistce k vydřenému vítězství  6:7, 6:4, 7:6.

"Bylo to úsměvné. Moc děkuji té paní, která mi se vším pomohla a já mohla dohrát zápas," reagovala na sociálních sítích vysmátá Jankovičová.

Srbská tenistka na turnaji skončila o kolo později, když vypadla s krajankou vyřazené Stephensové s Vandewegheovou.