8. srpna 2014 • 04:57

Luhový: Křetínský dal Spartě všechno, zpět dostal jen zklamání

Autor: jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

To, že se sen Sparty o Lize mistrů v souboji proti švédskému Malmö rozplynul, bývalý reprezentant Milan Luhový nechápe. Odkazuje na ideální podmínky, které měl letenský celek připravené od svého majitele, zároveň se podivuje nad tím, že hráči nebyli připraveni na situaci, kdy mohou nastat komplikace. Ta pro sparťany nastala v odvetě ve Švédsku za stavu 0:2, kdy potřebovala k postupu vstřelit gól, ale nikdo na to nedokázal zareagovat.



Po suverénní jízdě v domácí lize chtěla Sparta proklouznout do Ligy mistrů. Před odvetou jejího 3. předkola přivezla do Malmö solidní náskok 4:2, ale po porážce 0:2 v kvalifikaci o štědře honorovanou soutěž končí. „Poslední rok vypadal tým Sparty velice dobře. To, že se něco takového stalo, je pro mě nepochopitelné,“ řekl serveru isport.cz bývalý reprezentant Milan Luhový.

Hušbauer se snaží míč odkopnout co nejdál od HelanderaFoto Pavel Mazáč (Sport)

Podle něj dvojutkání proti švédskému šampionovi ukázalo dvě naprosto odlišné tváře Letenských. „První zápas proti Malmö se Sparta ukázala ve velice dobrém světle, bylo vidět, že chce postoupit. Druhé utkání naopak ukázalo špatnou stránku týmu a jeho okolí. Hráči nebyli připraveni na situaci, že může nastat komplikace. Nastupovali tam s vidinou, že žádné komplikace nemohou nastat, zřejmě s myšlenkami, jestli budou v posledním předkole nasazení, koho dostanou. V tom je velká chyba, ve Spartě musí vypátrat, kdo za to může,“ divil se Luhový.

Luhový: Sparta měla ideální podmínky


Celé je to pro něj o to víc zarážející, protože Sparta měla od majitele klubu Daniela Křetínského vytvořené ideální podmínky. „Majitel vynaložil velké úsilí a vytvořil jim nejlepší podmínky, jaké mohl. Udržel až na Vaclíka všechny hráče, nasypal do klubu další peníze. On splnil vůči týmu všechno, dostal zpět zklamání, které je pro mě neomluvitelné,“ odkázal člen Klubu ligových kanonýrů na loňské vyřazení od jiného švédského týmu Häckenu v předkole Evropské ligy, kdy dal Křetínský vedení i trenéru Vítězslavu Lavičkovi důvěru.

Sparťané nedokázali porazit venku Malmö a v Lize mistrů končíFoto Pavel Mazáč (Sport)

„Myslím, že nějakou změnu musí ve Spartě udělat. Po Häckenu neztratil nervy, do klubu přišel půl roku předtím nový sportovní ředitel, majitel důvěřoval jemu i Lavičkovi. Je jen na majiteli, jestli bude požadovat nějaké garance, že se to znovu nebude opakovat a že to zkusí znovu. Je otázka, jestli jim bude dál věřit,“ přemítal Luhový nad situací ve Spartě. „Celou situaci si musejí vyhodnotit sami, jak se řeší příprava týmu, protože o tom kolují nejrůznější informace,“ dodal.

Luhového mrzí, že Sparta svou šanci promrhala. „Uvnitř klubu je něco špatně, pokud je tým, který hraje o postup do Ligy mistrů takto odevzdaný. Je mi líto, jak to dopadlo. Lidé, co za to odpovídají, od hráčů po sportovní vedení, by si měli sáhnout do svědomí, jestli udělali maximum,“ uzavřel Luhový.

Titulní strana pátečního vydání deníku SportFoto sport

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud