Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Záhadná smrt Petružálkovy přítelkyně Netolické (†26): Umřel virus s tělem?

Autor: anv, ps

Od smrti TOP modelky Kateřiny Netolické (†26), přítelkyně reprezentačního hokejisty Jakuba Petružálka (29), uběhlo již 12 dní. Přesto stále zůstává záhadou, proč zemřela. A může tomu tak být navždy!

Co stojí za smrtí krásné modelky a úspěšné kickboxerky pouhé dva dny před jejím životním závodem – startem na MS? Kompletní pitevní výsledky budou sice známé až za několik týdnů, vše ale stále více směřuje k selhání srdce.

Josef Bajko (47), trenér Netolické, pro německý deník Bild řekl: „Trénovala i šestkrát týdně. Chtěla také v den, co zemřela, ale zavolala mi, že se cítí unavená.“

Tvrdá příprava, psychické vytížení, přítel v Rusku… To všechno se mohlo podepsat na smrti Kateřiny. „Její organismus dostal poslední týdny před úmrtím kvůli tréninku určitě pořádně zabrat. Prostě byl přetížený, mohlo jí selhat srdce. Bohužel se to stává i mladým lidem,“ nastínil Blesku pravděpodobnou verzi příčiny smrti Netolické Zdeněk Schwarz (51), ředitel pražské záchranky.

Jedním dechem ale dodává: „Pitva může vše objasnit, ale také nemusí. Pokud přechodila virózu, tak už to nikdo nezjistí. Virus totiž umírá s tělem!“

Petružálek s Kateřinou na kickboxu.
Petružálek s Kateřinou na kickboxu.