19. listopadu 2014 • 13:30

Neuvirth se proti San Jose zranil, do výstroje musel legendární Irbe

Autor: jab, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Při mátožném vstupu Buffala do sezony, Sabres jsou s dvanácti body z 20 utkání nejhorším týmem NHL, byl jedním z mála světlých dílků sestavy. Možná jediným. Brankář Michal Neuvirth si po ale na další porci minut počká, do druhé třetiny utkání se San Jose pro zranění nenastoupil. Jeho místo zaujal Jhonas Enroth a výstroj navlékl i trenér brankářů Arthurs Irbe, který NHL chytal naposledy v sezoně 2003/2004.



Po první, bezbrankové třetině, v níž kryl deset střel, Neuvirth odstoupil kvůli nespecifikovaným potížím v dolní části těla. Českého brankáře po celou kariéru souží třísla, proto je možné, že si zranění obnovil.

"Počkáme, co řeknou výsledky vyšetření, ale nemyslím si, že bude schopný hrát v příštích několika dnech," uvedl trenér Sabres Ted Nolan na adresu své opory, na kterou létá v průměru nejvíce střel z celé NHL.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Buffalo vs. San Jose

I bez Neuvirtha ale jeho tým zvítězil nad San Jose 4:1, přitom mu k tomu stačilo pouhých čtrnáct střeleckých pokusů.

Kvůli nečekané situaci s brankáři se do výstroje oblékl sedmačtyřicetiletý trenér gólmanů Arturs Irbe, který v NHL nastoupil naposledy před deseti lety. Připraven byl na střídačce pro případ, že by se stala nepříjemnost i Jhonasu Enrothovi..

"Nebylo to pohodlné (výstroj), ale musel jsem vydržet. Samozřejmě jsem si přál, aby Jhonny dochytal, ale pokud bych musel jít do branky, užil bych si to," podotkl Irbe, který má doma dvě zlata z mistrovství světa.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud