Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Biatlonisté se loučili s parťáky, Koukalová psala o kickboxu. Rybář jí poslal vzkaz

Autor: bko

Byly to dojemné chvíle. Na tradiční exhibici v Jablonci se český biatlonový tým i fanoušci loučili se dvěma parťáky - Jaroslavem Soukupem a Veronikou Zvařičovou, pro které to byl poslední závod v kariéře. Naposledy v pozici šéftrenéra českého týmu se představil i strůjce zlatých úspěchů Ondřej Rybář. Chyběla u toho ale žena, která se o biatlonový boom v posledních letech postarala nejvíc – Gabriela Koukalová.

Jaroslav Soukup je první český olympijský medailista, Veronika Zvařičová bojovnice, která před lety jen o vlásek unikla smrti při děsivé autonehodě, ale stejně si letos dokázala splnit olympijský sen.

Nejslavnější parťačka ale u jejich loučení nebyla. Gabriela Koukalová , která kvůli problémům s lýtky musela vynechat celou olympijskou sezonu a nedávno si postěžovala, že se od ní všichni odvrátili, do jabloneckého areálu Břízky nedorazila.

Facebookový příspěvek Gabriely Koukalové o tréninku kickboxu
Facebookový příspěvek Gabriely Koukalové o tréninku kickboxu

Zato se v sobotu dopoledne na facebookovém profilu pochlubila fotkou po kickboxerském tréninku. „Probouzím se ze zimního spánku,“ napsala fanouškům s mrkajícím smajlíkem. „Začala jsem chodit na tréninky kickboxu. Slovák Vladimír Idranyi je profík a několikanásobný mistr světa. Je to super věc na kondičku i relax a zábava,“ svěřila se Koukalová.

Na zklamanou hvězdu, která si prošla těžkým obdobím a u které není jisté, jestli se k biatlonu ještě vůbec vrátí, si nicméně v Jablonci vzpomněl její - teď už bývalý - šéftrenér.

„Poděkování patří i Gabriele Koukalové, která tu dnes není, za to, co pro náš tým udělala. Chtěl bych jí popřát, ať se brzy uzdraví,“ vzkázal Ondřej Rybář a vysloužil si u fanoušků v Jablonci mohutný aplaus.