24. března 2018 • 16:18

Biatlonová tečka, Soukup se rozloučil. Brblalové nepřijeli, řekl Šlesingr

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bronzová olympijská medailistka z Pchjongčchangu Veronika Vítková a Ondřej Moravec vyhráli v Jablonci nad Nisou exhibiční supersprinty. V zaplněném areálu v Břízkách se s kariérou rozloučil držitel cenných kovů ze všech významných soutěží Jaroslav Soukup.



Třetí žena ze sprintu na únorových hrách v Koreji Vítková slavila na tradičním loučení se sezonou hned dvakrát. Před supersprintem ovládli s Michalem Šlesingrem nově zařazenou sprinterskou štafetu dvojic, která se jela jen na stadionu.

"Bylo to náročné, protože jsem se týden na lyže nepostavila a ani flintu do ruky nevzala, ale nakonec to nebylo tak strašná," řekla Vítková.

V mixu dvojic se k Šlesingrovi v posledním kole netradičně připojila a bok po boku projeli cílem. Na druhém místě finišující Ondřej Moravec tak neměl kudy útočit. "Ale Bouška (Šlesingra) by stejně nepředjel," smála se Vítková.

Jaroslav Soukup s dcerkou Adélkou na ramenou Michalů Krčmáře a Šlesingra
Jaroslav Soukup s dcerkou Adélkou na ramenou Michalů Krčmáře a Šlesingra

V supersprintu se dlouho zdálo, že vyhraje Jessica Jislová , která od první střelby vedla. Po závěrečné stojce se k ní ale Vítková přiblížila a v posledním kole rozhodla. "Zkusila jsem to a předjela ji v kopci před cílem," popsala Vítková.

Závod mužů byl soubojem Moravce se Šlesingrem. Moravec svému sokovi z reprezentace vrátil porážku ze smíšených dvojic. "Je to sice exhibice, dalo by se jet v pohodě, ale stejně to jsou nervy jako vždycky," řekl Moravec.

Biatlonisté se po závodech společně vyfotili s diváky. "Je to poděkování fanouškům, kteří mají v zimě u televize modré palce a povzbuzují. Považujeme to za zpětnou reakci, jak jsou úžasní. Takoví ti brblalové, tak ti sem předpokládám nejedou. Tady je ten fanouškovský výběr a o to je to lepší," řekl Šlesingr.

Stříbrný olympijský medailista z Pchjongčchangu Michal Krčmář dojel v supersprintu šestý. O místo za ním skončil loučící se Soukup , který si během závodu s fanoušky u trati plácal. "Díky moc a čau," zamával pak Soukup.

Na závěr připomněl šéftrenér Ondřej Rybář také mistryni světa Gabrielu Koukalovou, která kvůli zdravotním problémům vynechala celou sezonu. "I jí je třeba poděkovat za to, co pro náš tým a český biatlon udělala, a popřát jí, ať se brzy uzdraví," řekl.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud