23. března 2018 • 11:10

Hamza: Návrat Koukalové? Myslím si, že v příští sezoně závodit nebude

Autor: ivp, pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olympijské medaile, absence hvězdné Koukalové, úspěchy i pády. Český biatlon zažil v letošní sezoně téměř vše. A to ještě zdaleka nemusí být konec. Ve funkci šéftrenéra končí Ondřej Rybář, o změně uvažuje i kouč žen Zdeněk Vítek. Hlavní otázky se však točí kolem největší hvězdy Gabriely Koukalové. "Upřímně si myslím, že závodit příští sezonu nebude," říká šéf svazu Jiří Hamza.



Problémy s lýtky, psychická i fyzická vyčerpanost… To vše stojí za tím, za tím, že Gabriela Koukalová vynechala celou letošní olympijskou sezonu. I když sama přiznala, že se k biatlonu chce vrátit, datum, kdy se tak stane, zůstává hodně nejisté. V comeback vítězky Světového poháru z roku 2016 doufá i její manažer Jiří Hamza.

"Návrat Gábiny? To teprve uvidíme, budoucnost ukáže. Všechno je otevřené, ale upřímně si myslím, že závodit v příští sezoně nebude," uvedl pro Radiožurnal Hamza.

Že problémy dvojnásobné olympijské medailisty nejsou jen fyzického rázu, potvrzují i jeho další slova. "Gabča si dává až do května úplné volno, jednou za 14 dní si zavoláme nebo napíšeme mail. Situace tam není nová. Myslím, že se Gabča musí dát do pořádku fyzicky i psychicky. Myslím, že chce na biatlon na chvíli zapomenout, nemá smysl to lámat přes koleno," pokračuje šéf biatlonového svazu.

Královna českého biatlonu Gabriela Koukalová stále netrénuje naplnoFoto Profimedia.cz

Jiří Hamza řeší nejen pozici nového trenéra, který může být dle jeho slov i ze zahraničí, ale i další možné uplatnění Ondřeje Rybáře, kterého by rád pro český biatlon udržel. Ten možnou spolupráci nevyloučil.

"Bude záležet, jak se celá strategie postaví. Ale pokud tam bude pozice - a já nebudu zmiňovat žádnou, protože to plánování a nastavení nás čeká - v níž budu moci pomoct a půjde to skloubit s rodinou, tak se tomu nebráním," uvedl v rozhovoru pro deník Sport Rybář.

Úspěšný kouč zároveň popřel, že by za jeho koncem stála předchozí vyjádření Koukalové. "Vliv to nemělo. Toto rozhodnutí je už dlouhodobě od Soči a není to nic nahodilého. Já jsem to ani nečetl," říká Rybář.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud