Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dramatická změna v kauze hokejisty Čáslavy: Kokain měl i v krvi?!

Autor: hoz

Negativní krevní test? Kdepak! Hokejový obránce Petr Čáslava (38) měl údajně pozitivní krevní test na kokain! Na průšvih extraligového beka Pardubic a mistra světa z roku 2010 ukázal jako první server seznamzpravy.cz. A tenhle malér začíná pěkně bobtnat.

Čáslavu v polovině srpna zastavila policie kvůli běžné kontrole na omamné a psychotropní látky. Test měl pozitivní na kokain! Podrobit se musel i krevnímu odběru v nemocnici. Podle Seznamu se měl Čáslava hájit tím, že při něm se látka v těle neprokázala.

Jenže podle nových informací Blesku krevní test drogu v těle potvrdil! „Výsledek rozboru krve v tomto případě byl pozitivní, a kolegové proto předali celou záležitost na přestupkovou komisi magistrátu,“ řekla Blesku mluvčí Krajského ředitelství policie Pardubického kraje Andrea Muzikantová.

Policie z důvodu ochrany osobních údajů slavné jméno nemůže potvrdit, podle zdrojů webu seznamzpravy.cz se opravdu jedná o Čáslavu. „Kdyby muž na základě rozboru krve v těle drogy neměl, případ bychom dále neřešili,“ dodala Muzikantová.

Hradba ticha

Jak se Čáslava do kontaktu s drogou dostal, není zatím známo. Hokejista se k případu nechce vyjádřit, embargo k incidentu vydal i pardubický klub. Moc chytrý z celé situace nebyl ani generální manažer extraligového týmu Dušan Salfický. „Momentálně jsem v zahraničí. Po návratu budeme tuto záležitost s Petrem řešit,“ vzkázal bývalý brankář.

Paradoxem je, že Čáslava kromě aktivního hraní je i jedním z vlastníků pardubického klubu. Co mu hrozí? Co zřejmé je, že Čáslava neměl v těle velké množství drogy. Proto se na celý případ nenahlíží jako na trestný čin, ale pouze jako na přestupek.

Za ten mu hrozí pokuta od 2500 do 50 000 korun a zákaz řízení vozidla na dva roky. Problémy by neměl mít ani s dopingovými komisaři. Kokain sice patří mezi zakázané látky, ale pouze v době soutěží. Během přípravy hráči nejsou testováni.

Symbolicky v Pardubicích, s jejichž klubem spojili většinu kariéry, se rozloučili s reprezentačním týmem útočník Tomáš Rolinek a obránce Petr Čáslava
Symbolicky v Pardubicích, s jejichž klubem spojili většinu kariéry, se rozloučili s reprezentačním týmem útočník Tomáš Rolinek a obránce Petr Čáslava