Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Plíšková má zástavní právo na vilu rodičů Hrdličky: Pomohla tchánovi (†56) miliony?

Autor: zal

O nemoci věděli dlouhé měsíce, kdy zhoubně ničila Václava Hrdličku (†56). V marném boji s rakovinou se rodině svého manžela Michala podle všeho snažila pomoct i tenistka Karolína Plíšková. A to svými miliony.

O tom, že má rakovinu prostaty, věděl bývalý ligový hráč Bohemians a otec sporťáka Michala Hrdličky minimálně jedenáct měsíců před tím, než z neděle na pondělí svůj poslední zápas prohrál. „Že je Václav těžce nemocný, mi řekl loni v říjnu. Do té doby za nás hrával, ale tohle byl bohužel důvod skončit,“ řekl Blesku Jan Mareš, který dává dohromady starou gardu fotbalové Slavie.

Zdravotní problémy byly na panu Hrdličkovi čím dál tím víc patrné. I když se s rakovinou prostaty snažil celou dobu ze všech sil prát. Výrazně pohubl, prošedivěly mu vlasy. Podle zpráv z Jesenice u Prahy, kde má rodina vilku, postupem času musel přestat s prací, což spolu s náklady na léčbu mohlo způsobit finanční tíseň. To ostatně naznačuje i zápis v katastru nemovitostí, který se týká zmíněného rodinného domku Hrdličkových. A jehož účastníkem je právě Karolína Plíšková .

Na konci letošního května – jen pár dní před startem pařížského grandslamu – bylo na katastrálním pracovišti Praha-západ založeno řízení na zástavní právo k domku. Zástavcem je Ivana Hrdličková, která je vedena jako jediný majitel nemovitosti, věřitelem její nynější snacha Karolína.

Jinými slovy – Hrdličkovi od června, kdy řízení úspěšně skončilo, za něco ručí Plíškové svou vilou. Nabízí se tak možnost, že tenistka, která už vydělala 290 milionů korun, pomohla finančně své budoucí rodině (zápis proběhl ještě před červencovou svatbou v Monaku) v nouzi způsobené zákeřnou nemocí. A pojistila se při tom zástavou na dům, jehož cena bude podle zvyklostí v této oblíbené lokalitě za Prahou určitě přesahovat 10 milionů korun.

Zesnulý otec Václav a syn Michal Hrdlička na svatbě v Monaku
Zesnulý otec Václav a syn Michal Hrdlička na svatbě v Monaku