Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Záludný útok? Američanka na MS v krasobruslení zranila šestnáctiletou soupeřku

Autor: ČTK, red

Že mezi krasobruslaři nepanují zrovna přátelské vztahy, to je známá věc! Tohle už je ale až moc silná káva! Americká krasobruslařka Mariah Bellová (22) čelí na mistrovství světa nařčení, že při středečním tréninku před krátkým programem schválně zranila tepúrve šestnáctiletou korejskou soupeřku Lim Un-so.

Když Američanka kolem rivalky projížděla, řízla jí bruslí do lýtka. Mezinárodní bruslařská federace ISU vydala prohlášení, podle kterého se úmysl Bellové nedá prokázat. Američanka se podle Korejské bruslařské unie s Lim Un-so setká a omluví se jí.

Obě krasobruslařky se znají, protože společně trénují v Kalifornii pod vedením Rafaela Arutjunjana, který připravuje i Michala Březinu. Manažerská agentura All-That Sports, která zastupuje šestnáctiletou Korejku, tvrdí, že Bellová už během přípravy na MS Lim Un-so šikanovala.

Teprve šestnáctiletá Lim Un-so byla po nepříjemném momentu lehce mimo
Teprve šestnáctiletá Lim Un-so byla po nepříjemném momentu lehce mimo

„Nikdy jsem mezi těmito dívkami neměl rozkol. A hlavně. Když se na Mariah podíváte, myslíte, že by byla schopná někomu ublížit? Nedokážu si představit, že by na něco takového jenom pomyslela,“ je si jist Arutjunjan.

Incidentem se zabývala ISU. „Na základě toho, co máme v ruce, včetně toho videozáznamu, neexistuje žádný důkaz, že slečna Bellová chtěla úmyslně uškodit slečně Lim,“ uvedla v oficiálním stanovisku.

Podle funkcionáře korejského svazu se Bellová mladé Korejce za incident co nejřív omluví.