Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šílenci na US Open! Vztek, hádky a střelba raketou. Řádila i Plíšková

Autor: sjs, ČTK
  • Na US Open občas tenistům prasknou nervy, a pak to odnášejí nejen jejich rakety

    Sport gentlemanů? Během některých tenisových utkání jde spíš o pravý opak. Přesvědčit se o tom mohou fanoušci na letošním US Open. Na kurtech jsou kromě krásných výměn k vidění i agresivní hráči. Sprostá slova a kusy rozmlácených raket létají vzduchem. Nervy ruply i české hvězdě Karolíně Plíškové.

  • Medveděv platí na pokutách půl milionu

    Medveděv se rád hádá se sudímiFoto ČTK

    Nedá si pokoj! Pátý tenista světového žebříčku Daniil Medveděv na US Open během tří zápasů posbíral za nevhodné chování pokuty v celkové výši 19 000 dolarů, v přepočtu téměř půl milionu korun. Naposledy mu vedení turnaje vyměřilo v sobotu trest ve výši devět tisíc dolarů za to, že vztekle vytrhl podavači ručník a hodil ho na zem. K tomu pak předvedl obscénní gesto. V zápase třetího kola proti Španělovi Felicianu Lópezovi ukázal prostředníček.

  • Největší šílenec je tradičně Kyrgios

    Nick Kyrgios vyřadil v prvním kole US Open domácího Johnsona. I po vydařeném zápase si ale pustil pusu na špacír.Foto AP/ Charles Krupa

    Nick Kyrgios po vítězství 6:3, 7:6 a 6:4 nad domácím Stevem Johnsonem v prvním kole US Open označil vedení mužského tenisu za zkorumpované. Australan se o ATP otřel poté, co na tiskové konferenci dostal dotaz, jestli jeho přípravu na poslední grandslam sezony ovlivnila pokuta, kterou dostal po vyřazení ve druhém kole nedávného turnaje v Cincinnati. Australský tenista musel zaplatit 113 tisíc dolarů (2,5 mil. Kč) za nadávky rozhodčímu a rozmlácení dvou raket. „Vůbec. Navíc ATP je dost zkorumpované, takže jsem to vůbec neřešil,“ řekl Kyrgios, který se poté s novinářem pohádal

  • Karolína zničila raketu a tišila Hrdličku

    Krizi ve druhém setu odnesla raketaFoto Reuters

    Ve 3. kole US Open se předvedla i Karolína Plíšková. Tunisanka Ons Džabúrová ji vyprovokovala, když se nechala opakovaně ošetřovat a brzdila tak zápas. Když se pak Češce nedařilo, rozmlátila o zem raketu. „Když člověk v sobě vztek hodně dusí, může to být na škodu. Mně pak bylo docela dobře, když jsem raketu rozbila,“ vyprávěla Plíšková, která si během utkání dala prst před ústa a tišila tak svého rozvášněného manžela Michala Hrdličku pokřikujícího na tribuně.

  • Za střelbu raketou flastr čtvrt milionu

    Mike Bryan předstíral, že raketou střílí na čárového rozhodčíhoFoto repro: Youtube.com

    Deblista Mike Bryan dostal na US Open mastnou pokutu 10 000 dolarů (230 000 korun), protože během utkání čtyřhry se svým bratrem předvedl nevhodné gesto. Otočil svou raketu a namířil ji na čárového rozhodčího, jako kdyby držel v ruce zbraň. Jednalo se o velice citlivou záležitost, protože jen pár hodin před tím muž v Texasu zastřelil sedm lidí a dalších 22 zranil.

  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###