Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Skandál na atletickém MS v Kataru: Kamera sportovkyním natáčí rozkrok!

Autor: pv

Nejen vedra trápí sportovce na mistrovství světa v katarském Dauhá. Několik atletek si stěžovalo, že jim kamera umístěná ve startovních blocích natáčí intimní partie. Sprinterka Gina Lückenkemperová (22) si už dokonce stěžovala přes Německý svaz lehké atleticky vedení Světové asociace IAAF. A nebyla jediná, kdo podal protest!

Připravit, pozor, start! Chvíle maximálního soustředění, kdy atletky vybíhají ze startovních bloků vstříc boji o vítězství na světovém šampionátu, jsou narušeny necitlivým přístupem organizátorů. Na katarském mistrovství světa jsou totiž kamery umístěny ve startovních blocích a zespodu tak zabírají rozkrok závodnic.

Ve startovních blocích jsou umístěny kamery
Ve startovních blocích jsou umístěny kamery

„Německá atletická asociace oficiálně podala stížnost Světové asociaci IAAF na natáčení rozkroků kamerami. Nebyli jsme jediní, kdo protestoval,“ uvedla sprinterka Lückenkemperová. IAAF sportovkyni odpověděla, že zajistila, aby její soukromí nebylo narušeno.

„Pořadatelé nás ujistili, že obrazovka bude zčernalé ve chvíli, kdy se atletky pohybují u startovních bloků.“ Pořadatelé navíc tvrdí, že dosud natočené záběry budou co nejdříve smazány, aby nebyly zneužity.