Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Skandál na Slovensku: hokejisté zdemolovali restauraci, Čecha zatkli!

Autor: ptr

Hokejové Košice neprožívají špatnou sezonu, ale nyní se klub ocitl v hodně špatném světle. Hráči, kteří v posledních třech domácích střetnutích nezískali ani bod, nedělají aktuálně svým fanouškům příliš radosti a teď k tomu přidali pořádnou ostudu!

Na poslední neúspěšný zápas asi chtěli co nejrychleji zapomenout. Delší dobu naplánovanou týmovou akci tak pojali hodně svérázně. V restauraci, kde hokejisté tmelili kolektiv, zůstala neskutečná spoušť.

„Rozbité židle, stoly, skleničky, dveře, květináče, ohrožování personálu, krev, zvratky a dvakrát přivolaná policie,“ poukázali očití svědci na nepřípustné chování. Všechny škody jsou podle informací slovenských médií účastníci připraveni uhradit.

Spoušť, která po hokejistech Košic zůstala
Spoušť, která po hokejistech Košic zůstala

„Klub HC Košice měl dlouhodobě naplánovanou společnou akci vedení, realizačního týmu a hráčů. Byl to v podstatě poslední volný termín před play off a měli jsme tak možnost prodiskutovat si věci, které se doposud podařili či nepodařili. Na druhý den měli hráči naplánované volno. Tato akce se uskutečnila podle plánu,” cituje stanovisko klubu k celé akci server hokej.sk. Samotní hráči žádné vyjádření neposkytli.

Celé extempore mělo ale ještě pokračování. Nad ránem se na policejní stanici dostal útočník Pavel Klhůfek. Český hráč se podle svědectví ve slovenských médiích choval agresivně, vulgárně a arogantně nejdříve ve vozidle taxislužby, posléze pak i v konfrontaci s přivolanou policejní hlídkou. Po vykonání potřebných úkonů byl Klhůfek propuštěn. Bližší okolnosti jsou nyní předmětem vyšetřování.