27. září 2019 • 12:10

Týmová večeře se zvrhla. Kapitán Derby má po sezoně, dva hráči bourali opilí

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán fotbalistů derby County Richard Keogh si do konce sezony nezahraje kvůli vážnému zranění kolena. Nepřišel k němu na hřišti, ale při autonehodě a pod vlivem alkoholu. Po stejné „týmové večeři“ byli za řízení v opilosti zadržení dva hráči Rams. Je to další pohroma pro klub, který na konci minulé sezony do poslední chvíle bojoval o postup do Premier League, ale teď je v Championship až osmnáctý s jedinou výhrou v osmi zápasech.



„Kvůli nehodě související s alkoholem jsme do konce sezony přišli o kapitána. Je to hrozná zpráva pro tým, s Richardem jsem mluvil a je z toho špatný. Jako starší hráč se za to cítí zodpovědný,“ okomentoval situaci na tiskovce před víkendovým zápasem manažer Derby County Phillip Cocu.

Sám nizozemský šéf týmu druhé nejvyšší anglické soutěže ještě v tu chvíli pořádně nevěděl, co přesně se stalo, ale výsledky jsou jasné. Kapitán mimo hru do konce sezony a dva hráči, Mason Bennett a Tom Lawrence, zadržení a obvinění z řízení pod vlivem alkoholu.

Původně přitom měli „berani“ v úterý tmelit partu na fotbalgolfu, jenže nevyšlo počasí, tak šli na bowling. Většina týmu se rozešla kolem osmé hodiny večer, jenže … „Malá skupinka hráčů zůstala na baru a pila do noci. Měli vědět, kdy přestat a taky ignorovali nabídku, že je domů svezou týmová auta,“ píše klub v prohlášení.

Vše skončilo půlnoční nehodou v nedalekém městečku Allestree, po které se Mason Bennett a Tom Lawrence mají 15. října dostavit k soudu za řízení v opilosti.

Jejich stav ilustrují videa, která zveřejnil server Daily Maily. Mason Bennett na něm zvrací do pisoáru, pričemž si z něj spoluhráči dělají legraci, že k tomu stačily tři pinty (necelé půllitry) italského ležáku Peroni. „Měl jsem víc než tři, říká Bennet do záběru chvíli předtím než vyzve spoluhráče, aby vypnul telefon.

Záběry se objevily na snapchatovém účtu Toma Huddlestonea, který zřejmě nebyl ve skupince, která na baru zůstala. Zato byl po dobu nepřítomnosti Keogha jmenován kapitánem týmu. Záložník k videu přidal popisek „dnešní mládež“ zřejmě v narážce na to, že jeho spoluhráč z útoku moc piva nevydržel.

„Zúčastnění hráči budou podrobeni přísnému internímu vyšetřování podle kodexu chování a disciplinárních postupů klubu. Vědí, že za své činy zaplatí vysokou cenu, ale také, že podporujeme jejich návrat do týmu,“ napsalo vedení klubu.

Derby se v novém ročníku Championship nedaří. Zatímco ještě před pár měsíce se rvali s Aston Villou v play-off o Premier League, v nové sezoně zatím vyhráli jen jeden z osmi ligových zápasů a v tabulce jsou osmnáctí.

Mason Bennett na "týmové večeři" derby
Mason Bennett na "týmové večeři" derby

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud