Tereza Janovská
4. března 2016 • 19:39

Tvrdé pěsti v Plzni! České krásky se utkají o boxerské tituly

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hned o čtyři mistrovské pásy se bude v sobotu boxovat v Plzni. Na galavečeru profesionálního boxu v hokejové HM areně se v titulových zápasech představí i tři čeští zástupci Fabiana Bytyqi, Lucie Sedláčková a Štěpán Horváth.



Bytygi bude boxovat s Teodorou Bačevovou z Bulharska o pás juniorské mistryně světa organizace WBC v mini muší váhové kategorii, Sedláčková se utká s Maďarkou Kleopatrou Tolnaiovu o titul mistryně Evropy WBO v pérové váze a Horváth nastoupí proti Davidu Doriovi z Německa. Ve hře bude titul evropského šampiona WBO super welterové kategorie.

"O tolik světových nebo evropských titulů se u nás nikdy na jedné akci neboxovalo," podotkl bývalý úspěšný boxer Lukáš Konečný, který všechny české uchazeče o titul zastupuje i trénuje. "To, že budou obě naše holky najednou bojovat o tituly v Čechách, považuji za obrovský úspěch českého boxu," řekl Konečný.

Dvacetiletá Bytygi se s Bačevovou utká již podruhé. V listopadu ji v německé Desavě porazila 2:1 na body. "Pro mě to bude možná výhoda v tom, že vím, jak boxovala. Ale zase si uvědomuju, že jsem s ní měla problém na začátku, než mi Lukáš poradil správnou taktiku," uvedla Bytygi.

Zatímco loni boxovaly na šest kol, tentokrát je zápas o pás šampionky do 23 let vypsaný na deset kol. "Doufám, že mně to, že jsem s ní už boxovala, pomůže a těch deset kol zvládnu," uvedla drobná blondýnka, která má v ringu přezdívku "Andělská pěst". Mezi profesionálkami Bytygi zatím odboxovala šest zápasů a všechny vyhrála.

O rok starší Sedláčková již jednou prohrála, hned na začátku kariéry nestačila na Polku Karinu Kopinskou. Proti Tolnaiové si chce připsat pátou výhru v řadě. "O soupeřce bohužel nic moc extra nevím, protože jsem žádný videa nedohledala. Uvidím po prvním kole. Já to vycítím hned po prvním úderu, jak to bude," řekla Sedláčková.

V titulovém zápase se představí i Němec Tom Schwarz, který se utká s Gruzíncem Gogitou Gorgiladzem o pás šampiona pás juniorského mistra světa WBO v těžké váze. Zajímavý bude i exhibiční souboj Ondřeje Pály s Romanem Kracíkem. "Máme spolu nějaké spory a nevyřízené účty, takže to bude i osobní. Rozhodně to nebude jen na oko," uvedl pro profiboxing.cz Pála, který naposledy boxoval v dubnu 2014.

Program galavečera by měl začít v 18:25, první titulový zápas je naplánovaný na 20:30. Ve 20:00 začíná přímý přenos na Nova Sport 1.

České boxerky Lucie Sedláčková (vlevo) a Fabiana Bytyqi
České boxerky Lucie Sedláčková (vlevo) a Fabiana Bytyqi

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud