11. srpna 2014 • 19:10

Zlatý kajakář Dostál je doma: Oslavili jsme to teplým pivem

Autor: tej, TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Josef Dostál se stal první českým kajakářem, který vybojoval titul mistra světa. V Moskvě se mu však podařilo získat zlaté medaile hned dvě. Jednu ze čtyřkajaku, druhou z individuálního závodu na 1000 metrů. "Oslavili jsme to po závodu na banketu. Měli tam ale teplé pivo, což nám moc nechutnalo," přiznal šťastný mistr.



Když odlétal, určitě si nepředstavoval, že se bude vracet s dvěmi medailemi na krku. A hned zlatými! "Nečekal jsem to. Na mistrovství světa jsem jel s tím, že bych byl spokojený, kdyby se mi podařilo zajet můj optimální závod," vysvětlil skromně Josef Dostál.

Fakt, že se stal prvním kajakářem, který vyhrál zlatou medaili z mistrovství světa si uvědomuje. "Já se na to dívám spíš z české stránky, než z té osobní. Máme tu spoustu sportovců se zlatými medaili a já jsem rád, že k nim nyní také patřím," dodal.

Dostál také přiznal, že jeho výkony také ovlivnil tajný trénink s koučem. "Máme takové tajné technické cvičení, které provozujeme jednou až dvakrát týdně, když jezdíme na vodě. Je to hlavně o dynamice záběru, ale jelikož to je tajné, tak vám k tomu víc prozradit nemůžu."

Přílet dvojnásobného zlatého medailisty Josefa Dostála z MS 2014
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud