1. srpna 2016 • 04:55

Má volba. Proč si Ščasný nechal ve Spartě Matějovského na úkor Shaly?

Autor: dvo, kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před sezonou se do Sparty vrátil jako jeden z hráčů z úspěšného hostování. Očekávalo se, že by si měl záložník Herolind Shala vybojovat pevné místo v prvním týmu Letenských. Místo toho si však nyní hledá nové angažmá. Po výpadku ve druhém poločase v předkole Ligy mistrů proti Steaue a špatném výkonu Marka Matějovského se však fanoušci ptají: Jak je možné, že on v kádru je a o Shalu není zájem? „Bylo to prostě mé rozhodnutí. Šanci v přípravě dostal, ale bylo znát, že chce jít pryč,“ uvedl po utkání se Slováckem (3:2) trenér Zdeněk Ščasný.



V Mladé Boleslavi se dobře jevil Aleš Čermák. Na severu Čech zase v dresu Liberce Herolind Shala, který byl velmi platný i v evropských pohárech. Oba se před sezonou vrátili na Letnou a trenér Ščasný jim chtěl dát v přípravě šanci.

V kádru však zůstal pouze mladší Čermák. Albánský středopolař odehrál dva přípravné duely (proti Českým Budějovicím 58 minut a proti Young Boys Bern necelých 30 minut) a nyní si hledá nové angažmá. To se však sparťanským fanouškům nelíbí. Obzvláště po slabém výkonu Marka Matějovského ve druhém poločase proti Steaue Bukurešť. Co na to Ščasný?

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Slovácko 3:2. Hosté hrozili favoritovi až do konce
Video se připravuje ...

„Jestli se někdo pozastavuje nad tím, že jsem si nechal Marka Matějovského na úkor někoho jiného, tak je to prostě kvůli mému rozhodnutí. To, že mu třeba nevyšlo střídání proti Steaue, nic neznamená,“ uvedl razantně po utkání se Slováckem. „Shala šanci dostal, ale bylo na něm znát, že chce pryč,“ dodal.

„Je pro něj lepší hledat si angažmá v zahraničí, než aby byl ve Spartě na své pozici hráčem číslo tři nebo čtyři,“ myslí si i generální ředitel Sparty Adam Kotalík.

Věk a statistiky přitom mluví proti Matějovskému, to srovnání je přímo drtivé. Zatímco sparťanský matador v minulé sezoně zaznamenal v 38 startech jedinou asistenci, čtyřiadvacetiletý Shala v Liberci nastřádal 33 utkání, 7 branek a 4 asistence.

Fatai se nevešel do sestavy

Proti Slovácku měl Ščasný na lavičce pouze jediného útočníka - Davida Lafatu . Jak Kehinde Fatai, tak i talentovaný Matěj Pulkrab se do nominace k utkání nedostali. A to i přesto, že klub ve čtvrtek informoval, že Sparta půjde do zápasu zcela kompletní bez zdravotních problémů.

„Matěj Pulkrab nemohl být připraven k utkání, protože 14 dní marodil, a Kehinde Fatai se na soupisku dnes prostě nevešel,“ odpověděl Ščasný na dotaz, proč uvedená dvojice chyběla.

Spartu už ve středu čeká těžká odveta třetího předkola Ligy mistrů proti Steaue Bukurešť, první duel na Letné skončil 1:1.

Nejlepší VIDEA, SESTŘIHY a nejnovější informace z První fotbalové ligy najde ZDE »

RENTGEN: Co ukázal duel se Steauou? Sparta hraje roztaženě a pomalu
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: 3. předkolo LM: Sparta - Steaua 1:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud