3. června 2017 • 04:40

Velký přestup v lize? Zlín chce Filla z Teplic, hráč má zájem

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

To by byla posila! Ve Zlíně se zaobírají myšlenkou koupit z Teplic záložníka Martina Filla (31). Fantasmagorie? Ani ne, podle ověřených zdrojů je samotný hráč odchodu do týmu účastníka Evropské ligy nakloněn. Právě proto, že si chce na podzim zahrát poháry. „Mapujeme situaci. Víme, že by měl Fillo zájem k nám jít,“ potvrdil včera majitel klubu Zdeněk Červenka.



Jednání jsou teprve v zárodku, ve fázi první sondáže. Zlín zatím neví, za jakých podmínek by byla teplická hvězda k mání. Přímočarý technik Fillo má za sebou skvělou sezonu. Nasázel v ní osm branek a dotáhl Severočechy na konečné páté místo. Na evropské poháry to však nestačilo, takže by se nebránil přijmout výzvu z Moravy. Kouč Bohumil Páník by na něj určitě sázel, v průběhu jara označil jeho formu za „reprezentační“.

Na křídle by navíc plnohodnotně vyřešil problém s náhradou za Vukadina Vukadinoviče, jenž přestoupil do Sparty. Problém je, že má v Teplicích platnou smlouvu a v jednatřiceti letech není dvakrát perspektivní.

Teplice - Brno: Gól! Rychlík Fillo si střihl parádní individuální akci a otevřel skóre, 1:0
Video se připravuje ...

„Na seznamu máme asi patnáct hráčů,“ podotkl Červenka. Dalším jménem k rokování je levý obránce Lukáš Bartošák (26), jenž se ve druhé polovině předchozího ročníku vytratil ze sestavy Liberce. Pro Zlín je zajímavý i proto, že pochází z nedalekého Brumova. Jeden z tria Bartošák, Urdinov (Jihlava), Hybš (Sparta) by měl přijít.

Klub před nutným posílením provedl úpravy v realizačním týmu. Nečekaně byl odstaven asistent Bronislav Červenka, druhý Páníkův pobočník Jan Somberg naopak zůstává. „Realizák“ by měl rozšířit ještě jeden kouč.

Slavia - Teplice: Fillo předskočil Floa a parádní hlavičkou vyrovnal na 1:1
Video se připravuje ...

Zlín - Teplice: Závar před bránou Zlína zakončil Fillo přesně, 0:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud