1. září 2011 • 12:28

Pokuty pro slávisty! Hráči přijdou o peníze, trenéři mají ultimátum

Autor: kap, jon
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na výbuch s divizním Převýšovem hráči Slavie doplatí finančně. Klub týmu za srpen nevyplatí startovné, což u někoho může dělat až 60 tisíc korun. Jeden z hráčů navíc bude přeřazen do B-týmu, podle informací Sportu má jít o Milutinoviče. Generální ředitel klubu Miroslav Platil dal ultimátum i trenérům. Pokud v následujícím ligovém utkání s Jabloncem mužstvo neuhraje alespoň bod, sáhne vedení klubu ke změnám v realizačním týmu.



Ostudný výkon v domácím poháru slávistům jen tak neprojde. "Důkladně to zhodnotíme a vyvodíme tvrdé důsledky," sliboval už po utkání trenér Michal Petrouš.

Jeho slova podtrhávají činy Miroslava Platila. Hráči nedostanou startovné za srpen, celkem jdem zhruba o půl milionu na celý tým. Týká se to jen těch, co se v Převýšově objevili na hřišti.

"Už ráno jsem přijal několik rozhodnutí. V první řadě hráče trestáme finančně. Dostanou pokutu ve výši měsíčního startovného, takže v srpnu budou na nule. U někoho může jít až o 60 tisíc korun," potvrdil Sportu Platil.

Prohru s amatérským celkem odskáče i jeden hráč. "Alespoň jeden bude přeřazen do B-týmu. Můžu říct, že to bude Milutinovič. Opakovaně ukázal, že nemá srdce bojovníka, jeho alibistický přístup je pro mě nepřijatelný. S velkou pravděpodobností ho nabídneme dál, nemáme už o něj zájem," prozradil Platil.

Jistou pozici nemají ani trenéři. Platil dal celému týmu ultimátum. "Považuji za nutné, abychom v Jablonci bodovali. Jestliže se tak nestane, provedeme ještě změny v realizačním týmu," doplnil.

U generálního ředitele klubu má Petrouš dál důvěru. Uvažované změny by se spíš mohly týkat někoho z jeho asistentů.

"Považuju ho za trenéra, který umí a je ochotný pracovat s mladými hráči. A to je pro nás důležité. Je pravda, že za posledních patnáct měsíců je to pro Slavii takové první fiasko," uvedl generální ředitel klubu.  

V zákulisí se přesto spekuluje o Dušanovi Uhrinovi ml., který by teoreticky mohl Petrouše nahradit.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud