26. listopadu 2015 • 20:53

Sparta slaví POSTUP! Výhru 1:0 nad Asterasem trefil Brabec

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty si na jaře zahrají play off Evropské ligy. Pomohla jim k tomu dnešní domácí výhra 1:0 nad Asterasem Tripolis a také vítězství Schalke nad APOEL Nikósie. O triumfu letenského celku v předposledním kole základní skupiny K rozhodl Jakub Brabec, posledních osm minut Pražané dohrávali bez vyloučeného Ladislava Krejčího.



MATCH OVERVIEW LEGACY
26. 11. • 19:00
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
1:0
ONLINE
26. listopadu
19:00
Asteras Tripolis
Asteras Tripolis
Góly

Domácí: 33. Brabec

Hosté:

Sestavy

Domácí: Bičík – Mareček, Brabec, Nhamoinesu, Hybš – Dočkal (85. Mario Holek), Vácha, Frýdek (90+2. Juliš) – Fatai (81. Konaté), Lafata (C), Krejčí.

Hosté: Theodoropoulos – Lluy, Sankaré (C), Zisopoulos, Giannoulis – Iglesias (81. Panteliadis), Kourbelis (66. Dimoutsos) – Fountas (78. Lanzarote), Fernández, Mazza – Giannou.

Náhradníci

Domácí: Štěch, Holek, Hušbauer, Breznaník, Steinhöfer, Konaté, Juliš

Hosté: Košický, Goian, Panteliadis, Dimoutsos, Lanzarote, Tsokanis, Hamdani

Karty

Domácí: Frýdek, Krejčí, Krejčí (č)

Hosté: Iglesias, Dimoutsos

Rozhodčí

Oliver – Burt, Beswick (vš. Anglie)

Stadion

Generali Arena

Návštěva

10 140 diváků

Spartě se sice po dvouzápasovém trestu za kritiku rozhodčích po úvodním utkání skupiny s Tripolisem vrátil na lavičku trenér Ščasný, v sestavě se ale musela obejít bez vykartovaných záložníků Matějovského s Jiráčkem. Do základní jedenáctky se tak dostal navrátilec Vácha, který tři měsíce nehrál kvůli operaci kolena.

Tripolis začal na Letné zostra a v páté minutě Kurbelis trefil tyč. Následnou dorážku zastavil Brabec rukou, rozhodčí však penaltu pro hosty nenařídil. Na opačné straně se do obrovské šance dostal Fatai, jeho střelu ale brankář vyrazil.

Hrdina Brabec: O postupu rozhodly body proti Schalke
Video se připravuje ...

Sparta poté zabrala, ale do vyložených šancí se nedostávala a brankář Theodoropulos si se dvěma pokusy Dočkala i nepovedenou střelou Krejčího poradil. Domácí se nakonec prosadili po půlhodině hry, kdy je do vedení poslal po rohovém kopu hlavičkující Brabec.

Druhý poločas začal z obou stran vlažně a až v 59. minutě se dostal k zakončení Lafata, ale jeho hlavičku brankář vyrazil na roh. Po něm z voleje střílel nad Dočkal a Lafata nedosáhl na Fataiovu přihrávku před prázdnou branku.

Jedinou kaňkou na třetím postupu do vyřazovací části pro Spartu bylo osm minut před koncem vyloučení Krejčího, který musel ze hřiště po druhé žluté kartě.

Vácha: Na možnost startu jsem se připravoval dva týdny
Video se připravuje ...

Mareček: Krejčímu se asi nechce na Kypr
Video se připravuje ...

Ščasný: Klobouk dolů před Váchou, hrál výborně
Video se připravuje ...

Utkání 5. kola skupiny K fotbalové Evropské ligy:

Sparta Praha - Asteras Tripolis 1:0 (1:0)

Branka: 33. Brabec. Rozhodčí: Oliver - Burt, Beswick (všichni Angl.). ŽK: Frýdek, Krejčí - Iglesias, Dimutsos. ČK: 82. Krejčí. Diváci: 10.140.

Sestavy:

Sparta: Bičík - Mareček, Brabec, Costa, Hybš - Fatai (80. Konaté), Dočkal (85. Holek), Vácha, Frýdek (90.+1 Juliš), Krejčí - Lafata. Trenér: Ščasný.

Tripolis: Theodoropulos - Lluy, Sankaré, Zisopulos, Jannulis - Funtas (77. Lanzarote), Iglesias (81. Panteliadis), Fernández, Kurbelis (66. Dimutsos), Mazza - Jannu. Trenér: Vergetis.

Z V R P Skóre B
1. Sparta 12 6 4 2 21:12 22
2. Schalke 8 4 3 1 15:6 15
3. Asteras 6 1 1 4 4:12 4
4. Apoel 6 1 0 5 3:12 3

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud