29. září 2016 • 22:50

Austria Vídeň - Plzeň 0:0. Vydřený bod, domácím neuznali dva góly

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další remíza. Fotbalisté Plzně remizovali i ve druhém utkání v základní skupině Evropské ligy. Po domácím výsledku 1:1 s AS Řím dnes hráli 0:0 na hřišti Austrie Vídeň. Rozhodčí domácím kvůli ofsajdu neuznali dva góly.



Viktoria prodloužila sérii bez výhry v evropských pohárech na 11 zápasů a v tabulce skupiny E je třetí o dva body za Římem a Austrií. Další utkání odehraje český mistr 20. října na svém stadionu proti rumunské Astře Giurgiu.

Plzeňský trenér Roman Pivarník udělal v základní sestavě jedinou změnu od sobotního ligového utkání v Teplicích, když Poznar v útoku nahradil Ďuriše . Na straně Austrie dostal poprvé v sezoně šanci český stoper Patrizio Stronati.

Plzeň začala aktivně, ale její akce většinou končily před pokutovým územím. Domácí hru vyrovnali a ve 20. minutě Grünwald z přetaženého centru prostřelil Kozáčika , ale branka nebyla uznána kvůli těsnému ofsajdu dobíhajícího Kayodeho.

Roman Hubník v akci
Roman Hubník v akci

O chvíli později Kozáčik vyrazil nepříjemnou střelu Pirese a chytil i pokus Grünwalda. Plzeňští hráči se z tlaku Austrie vymanili, jenže sami se do zakončení nedostali.

To se povedlo až na začátku druhé půle Kacemu, který však mířil mimo. Rakouský tým zahrozil po standardní situaci nepřesnou hlavičkou Filipovice.

V 64. minutě rozhodčí Austrii neuznali po sporném ofsajdovém postavení druhý gól, který po samostatném úniku vstřelil Kayode. Plzeň se složitě dostávala do zakončení. Poznar z rohu hlavičkoval do náruče připraveného brankáře Almera.

V závěru měli domácí tlak a viktoriáni je před šestnáctou museli zastavovat i za cenu žlutých karet. Grünwald však ani jeden přímý kop nevyužil.

Utkání 2. kola skupiny E fotbalové Evropské ligy:

Austria Vídeň - Viktoria Plzeň 0:0
Rozhodčí: Beaton - Chambers, Potter - Clancy, Robertson (všichni Skot.). ŽK: Filipovic, Serbest - Limberský , Matějů, Hejda, Kace, Krmenčík. Diváci: 16.509.

Sestavy:
Austria: Almer - Larsen, Stronati, Filipovic, Martschinko - Serbest, Holzhauser - Venuto (79. Tajouri-Shradi), Grünwald, Pires - Kayode (85. Friesenbichler). Trenér: Fink.

Plzeň: Kozáčik - Matějů, Hejda, Hubník , Limberský - Petržela (58. Kopic), Kace (90.+1 Hromada), Hořava, Zeman - Poznar, Bakoš (66. Krmenčík). Trenér: Pivarník.

Skupina E

Z V R P Skóre B
1. Řím 6 3 3 0 16:7 12
2. Astra Giurgiu 6 2 2 2 7:10 8
3. Plzeň 6 1 3 2 7:10 6
4. Austria Vídeň 6 1 2 3 11:14 5

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud