18. září 2014 • 10:10

Klíčový muž Fábregas: Skóroval po faulu, zavinil gól Schalke

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Byl ústřední postavou včerejšího zápasu Ligy mistrů mezi Chelsea a Schalke (1:1). Cesc Fábregas otevřel skóre po kontroverzním souboji, ale také ztrátou míče zavinil vyrovnávací branku německého týmu. Poprvé od jeho příchodu do londýnského klubu se na hlavu španělského záložníka snáší mírná kritika.



Zase byl vidět, to nejde Fábregasovi upřít. V sestavě Chelsea se zabydlel velice rychle a stal se klíčovým hráčem. Tvoří hru, přihrává na góly a střílí je. Jako včera proti Schalke. Nejprve vybojoval míč pro Edena Hazarda, který mu po chvilce balon vrátil patičkou, a bývalý hráč Barcelony a Arsenalu prostřelil brankáře Ralfa Fährmanna.

VIDEO: Fábregasův gól na 1:0

Jenže fotbalisté Schalke 04 se zlobili. Seběhli se k rozhodčímu a vyčítali mu přehlédnutý Fábregasův faul na Maxe Meyera. Teprve až po něm Chelsea rozjela akci, která předcházela úvodním brance. Kapitán Klaas-Jan Huntelaar za protesty vyfasoval žlutou kartu.

„I přes všechny negativní věci, které se odehrály, jsme zápas takticky zvládli a hráli dobrý fotbal. Každý hráč udělal to, co měl udělat,“ pochvaloval si po zápase kouč Schalke Jens Keller.

K radosti měl důvod. Fábregas ve druhém poločase lacině přišel o míč, o který jej okradl Huntelaar, a stejný muž za pár sekund vyrovnal. Nutno dodat, že ani couvající stoper Gary Cahill si nepočínal zrovna nejlépe. „Jsem hrdý na svůj tým,“ říkal nadšeně Keller. „Je možné, že nás Chelsea podcenila,“ dodal.

VIDEO: Vyrovnávací gól útočníka Huntelaara

Proč nehrál Diego Costa od začátku?

K takovému názoru svádí fakt, že Kellerův protějšek José Mourinho šetřil některé opory. Jen na lavičce zůstali například Diego Costa nebo Oscar. První jmenovaný by ovšem celých devadesát minut nezvládl. Stále si totiž nedoléčil zranění podkolenní šlachy, které si způsobil na reprezentačním srazu.

„Diego má problém a nemůže hrát tři zápasy za týden. To nejde,“ vysvětloval Mourinho. „Pro tento zápas nebyl v dobré kondici. Věřím, že v neděli proti Manchesteru City už bude, příští týden proti Boltonu ale určitě ne. Musíme tuto situaci zvládnout co nejlépe až do chvíle, kdy bude stoprocentně v pořádku.“

Costu nahradila v sestavě Didier Drogba. Vypracoval si několik šancí, ale ani jednu neproměnil. „Je to moje chyba,“ omlouval se fanouškům. „Hlavně ve druhém poločase jsem se dostal do velké příležitosti. Kdybych dal gól na 2:0, bylo by po zápase,“ litoval.

Fotbalisté Schalke se radují z vyrovnávací branky.
Fotbalisté Schalke se radují z vyrovnávací branky.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud