6. května 2015 • 23:15

Smrtící záležitost jménem MESSI! Jeho genialita rozhodla, řekl Šmicer

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako by se na trápení spoluhráčů už dál nemohl dívat. Lionel Messi vzal v semifinále Ligy mistrů proti Bayernu (3:0) všechnu odpovědnost na sebe a dvěma brankami rozhodl první vzájemný duel. V zápase si připsal dva góly a jednu asistenci a svojí genialitou nasměroval Barcelonu do berlínského finále.



Jednou zpoza vápna, podruhé doslova vymotal obránce Boatenga, který si z Messiho kliček sedl na zadek. „Genialita Messiho rozhodla celé utkání,“ žasl nad uměním argentinského kouzelníka ve studiu ČT Vladimír Šmicer. „Nejlepší reklama pro fotbal,“ přidal se k němu expert ČT Martin Hyský.

Přitom hráči Barcelony dlouho nemohli přijít brankáři Bayernu Manuelovi Neuerovi na zub. V prvním poločase to zkoušel Luis Suárez, ale jeho sólo německý brankář vychytal. Po něm se v šanci objevil obránce Dani Alves, ale i jeho šanci Neuer zlikvidoval.

Ve druhém poločase šel na samotného brankáře hostů Brazilec Neymar, ale jak je u Neuera zvykem, jeho skvělá poziční hra překazila nebezpečnou příležitost Barcelony.

VIDEO: První branka Lionela Messiho do sítě Bayernu

Messi se na to patrně už nemohl dál dívat. A zaútočil. V 77. minutě využil nedůsledného bránění Bayernu a přesnou střelou zpoza vápna rozproudil Camp Nou. Neuer neměl šanci. To ale pro argentinského útočníka bylo málo.

O čtyři minuty později ukázal svoji genialitu. Parádní kličkou si nejdříve posadil obránce Boatenga na zem a elegantním obloučkem vyškolil Neuera.

VIDEO: Druhá branka Lionela Messiho proti Bayernu

Fanoušci Barcelony šíleli. Přesně takové branky od svého hrdiny žádají. Byla to jeho desátá trefa v aktuálním ročníku Ligy mistrů a zároveň díky ní přeskočil v tabulce střelců Portugalce Cristiana Ronalda.

„Pustit Messiho takhle do pokutového území, to je smrtící záležitost,“ komentoval akci při druhé brance Barcelony Hyský. Aby toho nebylo málo, poslal ještě Messi v 94. minutě do brejku Neymara a ten přidal třetí gól.

Už před odvetou v Mnichově je jasné, že Barcelona má do finále Ligy mistrů velice blízko.

Lionel Messi v souboji s Bernatem
Lionel Messi v souboji s Bernatem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud