4. května 2017 • 04:30

Mazáci zničili děti! Alves nahrával, Higuaín pálil a sen Juve je blíž

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vy máte ještě čas, teď je řada na nás! Fotbalisté Juventusu vyslali Monaku naprosto jasný vzkaz. Zkušený italský tým vyhrál na půdě soupeře v semifinále Ligy mistrů 2:0 a je velmi blízko finále. Naopak mladý tým Monaka senzaci nejspíš nedokoná. Rozhodly o tom dvě krásné nahrávky Daniho Alvese a dvě chytrá zakončení Gonzala Higuaína.



Zatímco Monaco je plné talentovaných, mnohdy náctiletých borců, v Juventusu převládá zkušenost. A to se v prestižním zápase projevilo. Hosté hráli velmi chytře a opět potvrdili bezchybnou defenzivu. Naopak domácí se nevyvarovali hloupým chybám.

Ty turínský tým nekompromisně trestal. Ve 29. minutě navíc předvedl akci snů. Záložník Miralem Pjanič poslal do úniku útočníka Gonzala Higuaína a ten posunul na nabíhajícího Daniho Alvese. Když už se zdálo, že Brazilec nedokáže přihrát, předvedl nádhernou patičku.

Ta našla perfektně opět Higuaína a kanonýr Juventusu si věděl rady. Míč poslal k tyči a brankáři Monaka nedal žádnou šanci. Následovala zuřivá oslava. Takhle si to turínský celek maloval.

Sestřih Ligy mistrů: Monaco - Juventus 0:2. Higuaín přiblížil favorita k finále
Video se připravuje ...

Monaco se sice snažilo být aktivní, ale neustále naráželo na tvrdou obranu Juventusu v čele s brankářem Buffonem. A ve druhém poločase se názorně ukázalo, že mu chybí zkušenosti.

Záložník Monaka Tiemoue Bakayoko ztratil hloupě míč na vlastní půlce a hosté toho okamžitě využili. Dani Alves našel přesným křížným míčem Gonzala Higuaína a ten si opět věděl rady. Míč propasíroval pod tělem bezmocného gólmana domácích. 2:0.

Třiatřicetiletý Alves tím potvrdil, že prožívá fantastickou sezonu. V Lize mistrů už vytvořil pro své spoluhráče 27 šancí, nejvíce ze všech hráčů v hlavní evropské soutěži.

Devětadvacetiletý Higuaín zase prokázal, že je střelcem k pohledání. Dal už svůj 36. gól v sezoně. „Pro tyto momenty jsem hrozně dřel. Je to krásné. Ale ještě není konec,“ tvrdil po zápase Argentinec.

Monaco se sice nevzdalo a vytvořilo si i náznaky příležitostí, ale proměnit je nedokázalo. Obrana Juventusu navíc pracovala skvěle.

Mazáci prostě tentokrát nedali dětem šanci. A sen Juventusu vyhrát Ligu mistrů poprvé od roku 1996 je zase o kus blíž.

MATCH OVERVIEW LEGACY
3. 5. • 20:45
AS Monaco FC
AS Monaco FC
0:2
ONLINE
3. května
20:45
Juventus FC
Juventus FC
Góly

Domácí:

Hosté: 29. Higuaín, 59. Higuaín

Sestavy

Domácí: Subašić – Dirar, Glik, Jemerson, Sidibé – B. Silva (83. A. Touré), Fabinho, Bakayoko (66. Moutinho), Lemar (67. Germain) – Falcao (C), Mbappé.

Hosté: Buffon (C) – Barzagli, Bonucci, Chiellini, Sandro – Pjanić (89. Lemina), Marchisio (82. Rincón) – Dani Alves, Dybala, Mandžukić – Higuaín (77. Cuadrado).

Náhradníci

Domácí: Jorge, Moutinho, De Sanctis, Germain, Raggi, Cardona, Touré

Hosté: Benatia, Cuadrado, Lemina, Asamoah, Neto, Lichtsteiner, Rincón

Karty

Domácí: Fabinho

Hosté: Bonucci, Marchisio, Chiellini

Rozhodčí

Antonio Mateu – Javier Aguilar, Pau Cebrián, Teodoro Sobrino (všichni Španělsko)

Stadion

Stade Louis II, Monaco

Útočník Juventusu Gonzalo Higuaín slaví gól proti Monaku
Útočník Juventusu Gonzalo Higuaín slaví gól proti Monaku

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud