3. května 2017 • 22:35

Monaco – Juventus 0:2. Higuaín přiblížil favorita k finále Ligy mistrů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Juventusu si vezou z Monaka více než nadějný výsledek do odvety semifinále Ligy mistrů. Italský celek vykradl slavnou půdu, po dvou gólech Gonzala Higuaína vyhrál 2:0. Největší překvapení aktuálního ročníku prestižní evropské soutěže tentokrát střelecky mlčelo a legendární brankář Gianluigi Buffon tak mohl oslavit další čisté konto. Důležitější ale je, že je Juventus velmi blízko finále Ligy mistrů, které si nejspíš zopakuje po dvou letech.



Fotbalisté Juventusu Turín v úvodním semifinále Ligy mistrů zvítězili v Monaku 2:0 a jsou blízko tomu, aby po dvou letech postoupili do finále. Oba góly vstřelil Gonzalo Higuaín po asistencích Daniho Alvese. Odveta v Itálii se bude hrát příští úterý.

Italští šampioni v elitní soutěži udrželi neporazitelnost a prodloužili sérii bez inkasované branky na 621 minut. Monako poprvé v tomto ročníku LM na svém stadionu prohrálo a neskórovalo.

Na domácím týmu zpočátku ani nebylo znát, že hraje semifinále poprvé od roku 2004. Do prvních větších šancí se mezi 13. a 16. minutou dostal osmnáctiletý talent Mbappé, ale v obou případech ho vychytal pozorný Buffon. Devětatřicetiletý brankář si poté poradil i s hlavičkou Falcaa.

Útočník Juventusu Gonzalo Higuaín slaví gól na půdě Monaka
Útočník Juventusu Gonzalo Higuaín slaví gól na půdě Monaka

Juventus přečkal nápor domácích a ve 29. minutě se z protiútoku ujal vedení. Alves patičkou našel Higuaína, který tvrdou ranou překonal gólmana Subašiče. Argentinský kanonýr dal ve svém 25. zápase vyřazovací fáze LM teprve třetí gól.

I do druhé půle vstoupil aktivněji lídr francouzské ligy, nadějnou možnost však nevyužil Falcao a opět nechal jen vyniknout veterána Buffona. Jinak hráči "Staré dámy" dobře bránili a v 59. minutě navíc proměnili další brejk. Alves nacentroval do šestnáctky a Higuaín ve skluzu přesně zakončil.

Domácí se v závěru nedočkali ani kontaktního gólu, protože hlavičku náhradníka Germaina v poslední minutě vytáhl nad břevno bezchybný Buffon. Monako tak v probíhající sezoně vyšlo z 58 soutěžních duelů teprve počtvrté střelecky naprázdno a v odvetě ho čeká mimořádně těžká práce.

Sestřih Ligy mistrů: Monaco - Juventus 0:2. Higuaín přiblížil favorita k finále
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
3. 5. • 20:45
AS Monaco FC
AS Monaco FC
0:2
ONLINE
3. května
20:45
Juventus FC
Juventus FC
Góly

Domácí:

Hosté: 29. Higuaín, 59. Higuaín

Sestavy

Domácí: Subašić – Dirar, Glik, Jemerson, Sidibé – B. Silva (83. A. Touré), Fabinho, Bakayoko (66. Moutinho), Lemar (67. Germain) – Falcao (C), Mbappé.

Hosté: Buffon (C) – Barzagli, Bonucci, Chiellini, Sandro – Pjanić (89. Lemina), Marchisio (82. Rincón) – Dani Alves, Dybala, Mandžukić – Higuaín (77. Cuadrado).

Náhradníci

Domácí: Jorge, Moutinho, De Sanctis, Germain, Raggi, Cardona, Touré

Hosté: Benatia, Cuadrado, Lemina, Asamoah, Neto, Lichtsteiner, Rincón

Karty

Domácí: Fabinho

Hosté: Bonucci, Marchisio, Chiellini

Rozhodčí

Antonio Mateu – Javier Aguilar, Pau Cebrián, Teodoro Sobrino (všichni Španělsko)

Stadion

Stade Louis II, Monaco

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud