Richard Šíma
18. března 2014 • 04:44

Hadamczik: O Baníku uvažuju, i Baroš přemýšlí o návratu

Autor: Richard Šíma, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už jednou ostravský celek spoluvlastnil a vytáhl jej z dluhů. Dnes je Baník znovu v těžké situaci a bývalý majitel tradičního klubu Alois Hadamczik je pro jeho fanoušky nadějí. Pomůže mu z nesnází i tentokrát? "Pokud bude sounáležitost města s klubem a podpora významných osobností," vyjmenovává podmínky svého případného vstupu do vlastnických struktur v rozhovoru pro deník Sport.



Proč nevstoupí do Baníku hned? Hadamczika od okamžitého návratu odrazuje současná situace klubu. "Nechal jsem na jeho kontě desítky milionů korun a k tomu kádr, který pak vyhrál titul. Ale následně byl vlastníky kolem pana Petery rozprodán za šest set milionů. Petera prodal i stadion," říká v rozhovoru pro deník Sport.

"Zůstalo sto padesát milionů dluhu a Baník je v problémech, hrozí mu sestup, s tím nechci být spojen. Nechci riskovat své jméno," vysvětluje své současné zdráhání Hadamczik .

Vzápětí však možnost svého působení u klubu jeho bývalý majitel přiznává: "Uvidíme, co se stane za půl roku nebo za rok. Momentálně se o své budoucnosti rozhoduju a jednou z možností je, že bych řídil fotbalový klub."

Za jakých okolností bude Hadamczik ochoten do Baníku Ostrava vstoupit? "Nutná je sounáležitost města s klubem a podpora ze strany významných ostravských osobností," vyjmenovává nutné předpoklady.

Pro ostravské fanoušky by případný Hadamczikův návrat nemusel být jedinou vzpruhou. Bývalý kouč hokejové reprezentace je totiž ve styku s dalším zvučným jménem spojeným s Baníkem, někdejším reprezentačním útočníkem Milanem Barošem .

"Pokud jde o něj, mám s ním úzký vztah. Je to hráč, kterého jsem vypiplal, on prožil skvělou kariéru a Baníku pak všechno vrátil. Milan Baroš je nejlepší fotbalista, jakého jsem poznal, a skvělý člověk. Baník stále sleduje a přemýšlí i o návratu do něj. Jako hráč. Pokud bude Baníku osud a okolnosti přát, možná ho v jeho dresu ještě uvidíme," naznačuje Hadamczik .

Možná už jen několik málo měsíců tak dělí ostravský klub od příznivých zpráv. Do té doby však příznivcům Baníku nezbývá jen doufat, že poslední tým Gambrinus ligy se zvládne udržet i bez dvojnásobného velkého návratu.

Rozhovor s Aloisem Hadamczikem čtěte v úterním vydání deníku Sport!

Deník Sport 18. 3.Foto Deník Sport

Milan Baroš už jeden návrat do ostravského Baníku prožil. Chystá se další?
Milan Baroš už jeden návrat do ostravského Baníku prožil. Chystá se další?

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud