16. října 2012 • 20:47

Červenka chce napodobit hokejového bráchu a být kanonýrem Slavie

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta a Slavia sice nevedou tabulku juniorské ligy, hráči slavných „S“ však v poslední době ovládají anketu o Hráče kola. V minulém kole vyhrál sparťan Jakub Dobiáš, v aktuálním dvanáctém ho pak napodobil Marek Červenka ze Slavie. Ten zařídil výhru své Slavie na hřišti silného Jablonce. Slavia se díky tomu posunula na průběžné druhé místo juniorské ligy. „Doufám, že podobných výkonů bude co nejvíce,“ prohlásil spokojený Červenka, který je bratrem známého hokejového reprezentanta.



Devatenáctiletý útočník Slavie se blýskl dvě minuty před půlí, kdy si naběhl na zadní tyč a překonal jabloneckého gólmana Fendricha. Deset minut po pauze pak bratr českého hokejisty Romana Červenky mohl své střelecké konto rozšířit, ovšem sólo gólovou trefou nezakončil. Ani tak ale neměl po utkání špatnou náladu.

„Myslím si, že to nebylo špatné. Dal jsem gól a konečně to protrhl. Navíc jsem rád, že jsme v Jablonci vyhráli,“ radoval se hráč Slavie po své první trefě v sezoně na webu juniorskaliga.cz.

Dát gól prý nebylo tentokrát zase tak složité. „Na zadní tyči jsem byl úplně sám a placírkou to uklidil,“ dodal útočník, kterého potěšilo ocenění v anketě o Hráče kola. „Doufám, že podobných výkonů bude co nejvíce.“

Juniorskou ligu si mladý hráč nemůže vynachválit. „Myslím si, že je to super soutěž, díky níž máme velkou šanci probojovat se do A-mužstva. Soutěž vnímám kladně,“ svěřil se mladý hráč Slavie.

Ten prozradil, že mu chodí fandit i jeho slavnější bratr, který střílí góly na ledové ploše jako hokejista. „Když mu to čas dovolí, chodí na každý zápas. Rozhodně sleduje, jak se mi daří,“ doplnil.

O své fotbalové budoucnosti má poměrně jasno, rád by pro začátek probojoval do prvního týmu Slavie a zahrál si nejvyšší soutěž. „Pak jsou tu větší sny, jako třeba Španělsko, ale to bych ještě nechal být. Oblíbených hráčů mám hodně, ale nejradši Wayna Rooneyho a Fernanda Torrese,“ doplnil na webu juniorskaliga.cz.

Jakub Dobiáš v zápase se Slavií. Mladý hráč Sparty byl Hráčem kola v juniorské lize před týdnem, teď se z ceny radoval hráč Slavie Marek Červenka
Jakub Dobiáš v zápase se Slavií. Mladý hráč Sparty byl Hráčem kola v juniorské lize před týdnem, teď se z ceny radoval hráč Slavie Marek Červenka

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud


Články odjinud