17. června 2015 • 19:54

Špatný start na ME! Lvíčata vedla, pak Dánsko otočilo na 2:1

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Domácí ME začalo pro české fotbalisty do 21 let porážkou. Do poločasu drželi s Dánskem krok a dokonce vedli po parádní trefě Pavla Kadeřábka. Po přestávce je ale soupeř jasně přehrál a dvěma góly úvodní souboj šampionátu otočil na 2:1. Další zápas čeká tým trenéra Jakuba Dovalila v sobotu na Letné proti Srbsku.



MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 6. • 18:00
Česká republika
Česká republika
1:2
ONLINE
17. června
18:00
Dánsko
Dánsko
Góly

Domácí: 35. Kadeřábek

Hosté: 56. Vestergaard, 84. Sisto

Sestavy

Domácí: Koubek – Kadeřábek, Brabec (C), Baránek (82. Jánoš), Hybš – Petrák – Frýdek, Přikryl (62. Trávník), Zmrhal, Krejčí (76. Skalák) – Kliment.

Hosté: Busk Jensen – Scholz, Sørensen (25. Vigen Christensen), Vestergaard (C), Knudsen – Christensen, Thomsen, Højbjerg – Y. Poulsen, Fischer (57. Sisto), Falk (89. Berggreen).

Náhradníci

Domácí: Pavlenka, Reichl, Hanousek, Jánoš, Jugas, Takács, Houska, Masopust, Trávník, Skalák

Hosté: Brock-Madsen, Berggreen, Bech, Vigen Christensen, Sisto, Nørgaard, Remmer, Jønsson, Durmisi, Banggaard, Rønnow, Jensen

Karty

Hosté: Knudsen, Vestergaard

Rozhodčí

Marciniak – Sokolnicki, Listkiewicz (vš. POL)

Stadion

Praha - Eden

Návštěva

15 987 diváků

Dánsko v kvalifikaci ani jednou neprohrálo, ale Češi v úvodu mírného favorita před ne zcela vyprodaným stadionem v Edenu zaskočili aktivní hrou. Na domácím týmu nebylo vidět, že nehrál tři roky soutěžní zápas a celý první poločas byl lepší.

Po půlhodině ještě Frýdkův nadějný pokus zablokovala obrana, ale ve 35. minutě už čeští hráči slavili. Výbornou individuální akcí se blýskl Kadeřábek , který si ze strany naběhl před vápno a přesnou střelou ke vzdálenější tyči otevřel skóre. Stylově tak oslavil dopolední přestup ze Sparty do německého Hoffenheimu.

Kadeřábek: Vestergaard už mi přál hodně štěstí v bundeslize
Video se připravuje ...

Český celek mohl ještě do pauzy zasadit překvapeným Seveřanům druhý gólový úder. Brankář Busk ale zlikvidoval Přikrylovu střelu i následnou Frýdkovu dorážku.

Po přestávce Dánové ze své první velké šance vyrovnali. V 56. minutě zacentroval Knudsen a nabíhající stoper Vestergaard tvrdou hlavičkou o zem nedal brankáři Koubkovi šanci.

Seveřané po přestávce přidali a český tým už se do zakončení nedostával tak jako v první půli. V závěru Dánové vystupňovali tlak a otočili skóre. Poulsenovu střelu ještě výborně vyrazil Koubek, ale v 84. minutě už se prosadil střídající Sisto. Domácí se ještě v závěru pokusili alespoň vyrovnat, ale gól střídajícího Trávníka neplatil pro ofsajd.

ČR - Dánsko 1:2 (1:0)

Branky: 35. Kadeřábek - 56. Vestergaard, 84. Sisto. Rozhodčí: Marciniak - Raczkowski, Musial (Pol.). ŽK: Knudsen, Vestergaard (oba Dán.). Diváci:
15 987.

ČR: Koubek - Kadeřábek, Brabec, Baránek (82. Jánoš), Hybš - Frýdek, Přikryl (62. Trávník), Petrák, Zmrhal, Krejčí (76. Skalák) - Kliment. Trenér: Dovalil.

Dánsko: Busk - Knudsen, Vestergaard, Sörensen (25. Vigen), Scholz - Höjbjerg, Thomsen, Christensen - Falk (89. Berggreen), Fischer (57. Sisto), Poulsen. Trenér: Thorup.

Lvíčata prohrála v prvním zápase na evropském šampionátu s Dánskem 1:2
Video se připravuje ...

Brankář Koubek: Věřím, že nás prohra nepoloží
Video se připravuje ...

Petrák: Škoda, vstup do turnaje byl pro nás důležitý
Video se připravuje ...

Kapitán Dánů Vestergaard: Ve druhé půli jsme ukázali svou pravou tvář
Video se připravuje ...

Kliment: Prohra v prvním zápase neznamená nic dobrého
Video se připravuje ...

Z V R P Skóre B
1. Dánsko 4 2 0 2 5:8 6
2. Německo 4 1 2 1 5:7 5
3. Česko 3 1 1 1 6:3 4
4. Srbsko 3 0 1 2 1:7 1

Jediný střelec českého týmu obránce Pavel Kadeřábek.
Jediný střelec českého týmu obránce Pavel Kadeřábek.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud