12. února 2012 • 15:57

Zambie hraje i pro mrtvé. Před 19 lety přišla o celý tým

Autor: hp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUTĚŽ O 3D TELEVIZOR | ONLINE PŘENOS 20:30 | Před devatenácti lety prožila Zambie v Gabonu nejhorší okamžik svých fotbalových dějin, nyní může na stejném místě na stadionu nedaleko místa katastrofy oslavit svůj největší triumf. Ve finále Afrického poháru národů se dnes od 20:30 utkají Zambijci s favorizovaným Pobřežím slonoviny. Tipněte si, jestli dokáží porazit i tohoto těžkého soupeře a vyhrajte 3D televizor.



Při cestě domů se v roce 1993 zřítil u hlavního města Libreville, kde probíhá i současný šampionát, do oceánu letoun se zambijským národním týmem.

Při neštěstí zahynulo všech 18 reprezentantů na palubě včetně Timothyho Mwitwy, který dva roky před tragédií sbíral zkušenosti v pražské Spartě.

„Modlíme se za ně, aby navždy odpočívali v pokoji a aby nám Bůh dal sílu a odvahu naplnit jejich a náš společný sen,“ řekl před finále předseda zambijského fotbalového svazu Kalusha Bwalya, jenž tehdy unikl smrti jen shodou okolností, neboť se měl jako hráč Eindhovenu k mužstvu připojit později.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud