7. ledna 2014 • 08:52

Brückner se vrací. V rámci možností bude i na srazech, říká Vrba

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pondělí poprvé zasedl do strahovské kanceláře a hned se činil. Vypadá to, že Pavel Vrba se dohodl na spolupráci s Karlem Brücknerem. Jeden z nejúspěšnějších českých koučů bude novému veliteli národního týmu pomáhat ve funkci konzultanta. Informaci, o které psal deník Sport v polovině prosince, potvrdil Vrba pro server aktuálně.cz.



To, že by ve svém realizačním týmu viděl rád Karla Brücknera, mluvil Pavel Vrba těsně po svém jmenování k reprezentaci. "Mám zájem o spolupráci s člověkem, který má obrovský přehled a který fotbal vidí tak, jak vidí. S jedním jsem jednal, oslovil jsem ho a čekám na jeho rozhodnutí," naznačil kouč národního týmu v rozhovoru pro deník Sport.


S nabídkou na spolupráci přišel za Karlem Brücknerem, pod jehož vedením zažila české reprezentace jedno z nejslavnějších období. Čtyřiasedmdesátiletý trenér nakonec na návrat k reprezentaci kývl.

"Pana Brücknera jsem v té věci oslovil a pan Brückner s tím souhlasil. I když bude samozřejmě hodně záležet na jistých problémech, které má doma, ale vypadá to, že bychom se mohli domluvit," prohlásil Vrba pro server aktuálně.cz.

Spolupráce je podle všeho už domluvená. "Víceméně už o tom můžeme mluvit oficiálně. Měl jsem s panem Brücknerem několik schůzek a v pondělí jsem o tom mluvil i s panem Peltou," dodal Vrba.

Brückner by měl u týmu působit ve funkci konzultanta a pokud mu to rodinná situace v Olomouci dovolí (starost o manželku), mohl by se zúčastňovat přímo reprezentačních srazů.


"Pan Pelta mi v tom dal zelenou. Budu rád, když pan Brückner tu funkci vezme a když se na srazech národního týmu bude pohybovat. Počítáme s tím, že na nich bude osobně přítomen, byť samozřejmě v rámci těch možností, které jsou svým způsobem trošku limitované," upřesnil Vrba.

Brückner český tým vedl v letech 2001 - 2008, naposledy u reprezentaci působil ve funkci konzultanta v závěru kvalifikace na MS 2010 za trenéra Ivana Haška. U Vrby by rozšířil stávající tým asistentů, kterými jsou Karel Krejčí a Zdeněk Svoboda.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud