2. září 2014 • 15:15

Soupeři pro Škodu v anketě Hráč měsíce srpna: V patách je Došek i Pilař

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

První vítěz ankety Ligové fotbalové asociace (LFA) Hráč měsíce v sezoně 2014/2015 vzejde z tria Libor Došek (1. FC Slovácko), Václav Pilař (Viktoria Plzeň) a Milan Škoda (Slavia Praha). Rozhodla o tom nově složená komise tvořená zástupci mediálních partnerů SYNOT ligy a významných redakcí včetně deníku Sport. Osmičlenná skupina vyhodnotila pět odehraných kol v právě skončeném kalendářním měsíci.



Při té příležitosti ocenila výjimečnou formu slávistického útočníka Škody, jenž v 28 letech prožívá nejpovedenější období ve své ligové kariéře. Během srpna zaznamenal pět branek, celkově se trefil šestkrát a už jen o dva přesné zásahy zaostává za svým dosavadním maximem z ročníku 2010/2011, kdy v dresu Bohemians v 28 startech skóroval osmkrát. „Jako stoper nebyl špatný, ale v útoku konečně potvrzuje pověst kanonýra, se kterou do klubu přišel,“ hodnotí zástupce šéfredaktora deníku Sport Štěpán Filípek.

KOMPLETNÍ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Slavia Praha 2:1
Video se připravuje ...

Jen jeden přesný zásah v tabulce střelců na Škodu ztrácí šestatřicetiletý Došek, jenž navazuje na svou nominaci z října loňského roku. V uplynulém měsíci se prosadil v každém domácím utkání. Dohromady dal pět gólů a pokaždé tím pomohl k jednoznačnému vítězství. „Díky Doškově výšce a orientaci v pokutovém území má Slovácko před vlastním publikem ohromnou útočnou sílu,“ říká komentátor FANDY Tomáš Radotínský.

Pětadvacetiletému navrátilci do Plzně Pilařovi se daří restartovat slibně rozjetou kariéru, kterou přibrzdila zranění. Ve známém prostředí ve Viktorii se dostává do bývalé formy, přispěl k vedení v ligové tabulce a dokonce si po dvou letech vysloužil opětovnou pozvánku do reprezentace. Nejvíce se zaskvěl v utkání proti Hradci Králové, kde vyrůstal. Povedený výkon korunoval proměněnou penaltou.

Kompletní sestřih: Plzeň - Hradec Králové 4:0
Video se připravuje ...

Trenéra měsíce srpna mohou fanoušci vybírat z trojice Beránek, Habanec a Kozel

Slávistické vzepětí na startu letošního ročníku nejvyšší soutěže dokumentuje i nominace v anketě Ligové fotbalové asociace (LFA) Trenér měsíce za srpen, kde nechybí Miroslav Beránek. Sedmapadesátiletému kouči »sešívaných« dělají společnost Svatopluk Habanec ze Slovácka a Luboš Kozel z Dukly. Tak zní verdikt osmičlenné expertní skupiny složené ze zástupců mediálních partnerů SYNOT ligy a dalších předních redakcí.

Beránek v duchu motivačního hesla »Vzhůru, Slavie!« dokázal celek z Edenu po šesti odehraných kolech vytáhnout na průběžné druhé místo o bod za vedoucí Plzeň, kterou jeho svěřenci dokonce ve vzájemném duelu porazili. Přitom na jaře se sotva zachránili.

Také další pražský celek Dukla pod Kozlovou taktovkou uhrál během srpna navzdory těžkému vylosování několik senzačních výsledků. Třikrát obral o body pohárové zástupce: zvítězil na hřišti Mladé Boleslavi, remizoval v Liberci a poprvé v historii samostatné české ligy skolil po nejlepším letošním výkonu i mistrovskou Spartu.

Vyrovnanou partii sehrál také v Plzni, kde dokonce vedl. Nakonec tam utrpěl vůbec první porážku v celé sezoně. Dukla má společně se Spartou nejlepší obranu v lize a do konce podzimu ji čekají vesměs papírově lehčí soupeři, takže se v tabulce ještě může posunout dopředu.

Habancovo Slovácko drtí své soupeře zejména v domácím prostředí, kde ve třech srpnových vystoupeních nasázelo deset branek. Navíc přivezlo cenný bod z horké půdy posíleného Jablonce a reprezentační přestávku stráví na průběžném čtvrtém místě s minimální ztrátou na čelo tabulky.

Počínaje dneškem mohou z trojice kandidátů vybírat fotbaloví fanoušci, kteří svými hlasy na webové stránce www.synotliga.cz v sekci FANZÓNA rozhodnou o Hráči a trenérovi měsíce srpna. Hlasování potrvá do čtvrtka 4. září a poté bude oznámen vítěz.

KOMPLETNÍ SESTŘIH: Slovácko - Příbram 4:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud