Karel Häring
17. září 2014 • 12:31

Plzeňská ZRANĚNÍ. Čišovský není už 172 dnů, chybí Horváth a Rajtoral

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spolu s Václavem Procházkou vytvářel jednu z nejlepších stoperských dvojic v soutěži, ovšem ti dva nenastoupili v ligových duelech bok po boku už téměř půl roku. Marián Čišovský Viktorii chybí od konce března a návrat se vinou zdravotních komplikací opět odkládá. Slovenský reprezentant už se pomalu chystal na comeback, nastoupil dokonce i v utkáních juniorského týmu Viktorie, jenže v Liberci neseděl ani mezi náhradníky.



Chybělo jedenáct minut do konce, Plzeň v jarním duelu se Slovanem (29. března) vedla 5:0 a trenér Dušan Uhrin mladší se rozhodl před náročným programem pošetřit síly Mariána Čišovského. Dnes už bývalý kouč západočeského celku nemohl tušit, že jej už v žádném z následujících soutěžních střetnutí až do svého odvolání nebude moct použít.

A stejně je na tom i Miroslav Koubek, jenž nahradil Uhrina v průběhu srpna. Viktorii vedl už ve čtyřech ligových duelech, ovšem na využití Čišovského schopností zatím musel zapomenout. Slovenský stoper chybí už 172 dní a pauza se ještě protáhne. Ačkoliv v průběhu jara podstoupil operaci kolene, stále jej to bolí a limituje v ostřejším pohybu.

Pavel Horváth v Plzni definitivně jako aktivní hráč skončí po této sezoně Pavel Horváth v Plzni definitivně jako aktivní hráč skončí po této sezoněFoto Pavel Mazáč (Sport)

„Mariánovi se znovu ozvala bolest v kolenním kloubu. Není teď ve stavu, že by mohl nastoupit. Uvidíme, jak se bude situace vyvíjet,“ nechal se slyšet Koubek po utkání v Liberci a vyloučil návrat zkušeného borce pro nejbližší zápas s ostravským Baníkem.

Pro Čišovského to není první zdravotní pauza za dobu, co působí v Plzni (od léta 2011). Čtyřiatřicetiletý obránce je náchylnější na zranění. Zatímco v úvodní sezoně ve službách Viktorie vynechal jen tři ligová klání, o ročník později už sedm.

V předchozí sezoně se objevil v nejvyšší domácí soutěži jen čtrnáctkrát. Během těchto duelů Plzeň inkasovala deset branek, což činilo průměr 0,71. Bez fanoušky oblíbené osmadvacítky v sestavě není číslo výrazně horší, v třiadvaceti zápasech sedmnáct obdržených branek. Ale i Uhrin po svém odvolání přiznal, že mu přítomnost bývalého hráče Temešváru chyběla. „Největší problém byl, že se nám zranil Čišovský. Já jsem se domníval, že bude po operaci v pořádku, tak mi to bylo i řečeno,“ prohlásil. 

Čišovský v Plzni
2011/2012 27 zápasů
2012/2013 23
2013/2014 14
2014/2015 0

 Většinou za Čišovského nastupoval Roman Hubník, v posledních dvou duelech se vrátil do základu Lukáš Hejda a například v Liberci odvedl velmi dobrou práci. Jenže slovenský reprezentant nebyl platný jen ve vzdušných soubojích a při obranných akcích, ale i při zakládání útoků. V tomto směru je těžce nahraditelný a jeho absencí trpí i Václav Procházka, který sice zvládl kvalifikační duel s Nizozemskem, ovšem jinak v této sezoně zatím neoplývá jistotou.

Čišovský není jediným zraněným hráčem Viktorie, dlouhodobě je mimo hru František Rajtoral, kterého trápí lehčí forma únavového syndromu, který už v minulosti prodělal.

Podle Koubka by se mohl vrátit do měsíce a půl. Zdravotní potíže trápí i letní posilu Martina Chriena. A Pavla Horvátha drží mimo trávník zánět nad kotníkem. I proto Plzeň do Liberce přijela jen s patnácti hráči do pole.

Jak si vedl Marián Čišovský v Plzni

Plzeň s Čišovským
Inkasované góly 10
Zápasy 14
Průměr 0,71

Plzeň bez Čišovského
Inkasované góly 17
Zápasy 23
Průměr 0,74

Pozn.: Do statistik se počítají zápasy
od startu sezony 2013/2014

KOMPLETNÍ SESTŘIH: Liberec - Plzeň 1:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud