25. ledna 2015 • 15:16

Hradec Králové vyhrál Tipsport ligu, České Budějovice zdolal 2:0

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Hradce Králové poprvé vyhráli zimní Tipsport ligu. Poslední tým prvoligové tabulky vyhrál všech pět svých zápasů, v dnešním finále v Brozanech nad Ohří porazil České Budějovice 2:0. Góly se o to zasloužili Tomáš Malinský a David Vaněček. Dosud nejlepším umístěním Východočechů byla dvojí účast v semifinále.



Hradečtí fotbalisté ovládli už základní skupinu, v níž porazili Pardubice, Varnsdorf i favorizovanou Mladou Boleslav. V semifinále přehráli Zlín 5:0 a formu potvrdili i proti Českým Budějovicím. Za pět výher Hradec získal od pořadatele prémii 177 tisíc korun, neboť letos se odměna udělovala za získané body.

"Samozřejmě jsme s triumfem na turnaji spokojení, ale pořád je to jen příprava. Liga bude o něčem jiném, tam bude na hráče větší tlak," řekl trenér Hradce Králové Bohuslav Pilný. "Herně se nám to docela povedlo, dávali jsme i góly. Ale jak říká pan Škorpil, jen blbé mužstvo se vystřílí v přípravě. Proto se budeme snažit, abychom si formu přenesli i do ligy," dodal.

Omlazený kádr "Votroků" přehrával soupeře rychlostí a agresivitou. V úvodu trefil konstrukci branky z přímého kopu Plašil. V 18. minutě pak Hradec Králové předvedl rychlou kolmou akci, Malinský si naběhl za obranu, píchl si míč kolem gólmana a trefil prázdnou branku. České Budějovice zahrozily rovněž z přímého kopu, ale Kladrubský mířil těsně vedle.

V závěru poločasu Hradec rozhodl, když prodloužený rohový kop uklidil zblízka do branky Vaněček. Byla to jeho čtvrtá branka v turnaji a zařadil se mezi čtyři nejlepší střelce. V závěru mohl Vaněček přidat i pátý gól, ale v dobré šanci netrefil odkrytou branku. Po něm Malinský nastřelil jen tyč.

"Zasloužené vítězství Hradce, byl živější a lepší. Ale já musím pochválit i svoje kluky, protože jsme celý turnaj odehráli v šestnácti lidech. Bohužel máme velkou marodku a ještě jsme to nedoplnili," řekl budějovický kouč Luboš Urban. "I finále beru jako úspěch. Je to poprvé v historii. Navíc kdo by si vsadil na náš postup do finále, když jsme první zápas prohráli s Duklou 0:6?" dodal.

Nejlepším brankářem turnaje byl zvolen Tomáš Koubek z Hradce Králové, nejlepším hráčem budějovický útočník Michal Škoda.

Finále fotbalové Tipsport ligy (Brozany nad Ohří):

Hradec Králové - České Budějovice 2:0 (2:0)
Branky: 18. Malinský, 41. Vaněček.

Hradec: Kuciak - Kraják, Rolko, Plašil, Zelený - Malinský, Zorvan, Černý, Vlkanova - Petrus - Vaněček. Trenéři: Barborík a Pilný.

Č. Budějovice: Hajdušek - Lima (55. Havel), P. Novák, Jarabica, Hanzlík - Řezáč (46. Linhart), Švantner, Kladrubský (46. Benát), Volešák (72. Vaněk), Michal Škoda - Kalod. Trenér: Urban.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud