27. února 2015 • 21:48

Brabcův trpký rozjezd za Liberec: Vlastní gól i chvála od Kotrby

Autor: sh
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Začátek nového angažmá si Erich Brabec asi představoval jinak. V prvním startu za Liberec si zkušený obránce vstřelil vlastní gól, kterým poslal v 69. minutě domácí Duklu do vedení, které už nepustila a zvítězila 3:1. Přesto ho trenér Severočechů Jiří Kotrba po další porážce pochválil. "Pro mě to byl dobrý výkon s hloupou, nešťastnou kaňkou," řekl o hráči, který vyhrál titul se Slavií i Spartou.



Co se přihodilo? Brabec až do inkriminovaného momentu dokazoval své přednosti. Postavil se doprostřed obrany a celý první poločas dokazoval, jaký je vůdce, jak si dokáže zdirigovat ostatní. Sebevědomí z něj jen čišelo. Pak přišla osudová rána: Štetinův centr poslal hlavou do vlastní sítě.

„Šel vysoký balon za mě, nedostal jsem od gólmana signál, jestli jde ven. Nezařval si, nicméně vybíhal do prostoru, kam letěl balon. Já nic ovšem neslyšel, kluci mi pak říkali, že si to mohl sebrat,“ popisoval dění na hřišti.

Nakonec však dopadlo všechno špatně. „Já už to měl na dlouhou hlavu a nestačil jsem míč trknout dál, než jsem to nakonec trknul. Centr byl dlouho signalizovaný, možná jsem tam měl být dřív,“ hodnotil obránce, který působil naposledy v Bohemians 1905.

Po vlastním gólu několikrát naštvaně kopnul do míče. Podobné momenty se předposlednímu Liberci v záchranářském úsilí vůbec nehodí. Zaváhání však Brabec nepřikládá tomu, že s novými spoluhráči absolvoval teprve první zápas. „To bychom hledali nějaké alibi, to ne. Už mám něco za sebou, abych se adaptoval rychle. Dal jsem vlastní gól, hodně blbý, navíc pro Duklu vítězný. To se nesmí stát a beru to na sebe.“

CELÝ SESTŘIH: Dukla - Liberec 3:1
Video se připravuje ...

Brankář Kolář dostal za protesty po divokém gólu Dukly žlutou kartu
Brankář Kolář dostal za protesty po divokém gólu Dukly žlutou kartu

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud