Karel Häring
6. června 2013 • 04:00

V Teplicích i Ústí fandí přestupu Džeka. Vydělal by jim miliony

Autor: Karel Häring, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bosenský kanonýr Edin Džeko už je z Teplic pár let pryč, severočeský klub ale pečlivě sleduje, jak si v zahraničí vede. Současný útočník anglického Manchesteru City by se v létě mohl stěhovat do Chelsea za manažerem Mourinhem. Kdyby obchod klapnul, získaly by Teplice asi 4,5 milionu korun. Na své by si přišlo i Ústí nad Labem, dostalo by skoro milion a půl.



Do Chelsea nastoupil manažer José Mourinho a hledá pro tým „blues“ posily. První z nich se stal mladý německý reprezentant André Schürrle. Za něj Chelsea dala Leverkusenu podle německého tisku zhruba 20 milionů eur (515 milionů korun). Tím ale nákupy klubu, kde je brankářskou jedničkou Petr Čech, nekončí.

Podle listu The Times je Mourinhovou prioritou útočník Fiorentiny Jovetič, Daily Star tvrdí, že by portugalský manažer preferoval bosenského forvarda Manchesteru City Edina Džeka. Ten je údajně i v hledáčku Borussie Dortmund, v obou případech by se přestupová suma pohybovala okolo 20 milionů liber (590 milionu korun) a to je pro Teplice náramně zajímavá zpráva.

Z této sumy by část putovala i na teplická Stínadla, kde Džeko působil v letech 2005–2007. Podle platných pravidel FIFA se totiž mezi kluby, které se podílely na výchově hráče od jeho 12 do 23 let, rozdělí pět procent z celkové částky v rámci tzv. Solidarity paymentu.

V případě Teplic, jejichž barvy oblékal sezonu a půl, to odpovídá 0,75 procenta, což by při zmíněné sumě činilo zhruba 4,5 milionu korun. A nečekané peníze (1,47 milionu korun) by vyinkasovalo i Ústí nad Labem, kde Džeko strávil půl sezony.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud