4. května 2015 • 11:03

Rýpnul si Mourinho do Guardioly? Někde by titul vyhrál i kustod, řekl

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ať je, jaký chce, slovo ÚSPĚCH mu nikdo upřít nemůže. José Mourinho si s Chelsea už tři kola před koncem ligy zajistil titul. Tým Petra Čecha prošel sezonou v nabité Premier League až nečekaně hladce. Emoce byste ale na portugalském kouči po výhře nad Crystal Palace hledali marně. Nicméně prostořeký "Big José" si neodpustil narážku na jiné kolegy (nejspíš Guardiolu), kteří se v jiných zemích dostanou k úspěchu mnohem snáz.



Zcela poprávu se může nazývat opravdovým trenérským šampionem. Portugalsko, Anglie, Itálie, Španělsko, teď opět Anglie. Kam José Mourinho přijde, tam sbírá úspěchy. Už nyní, v 52 letech, se řadí k největším trenérům historie.

"Byl jsem šampionem všude, kde jsem trénoval. V Interu, Realu Madrid i v Chelsea. Každý titul byl těžký. Například vyhrát ligu ve Španělsku se 100 body proti silné Barceloně. To byl mimořádný úspěch, kterého si moc vážím," připomněl památnou sezonu 2011/2012 v Realu Madrid.

Mourinho si připsal už osmý ligový titul, v Chelsea slaví ligový primát potřetí (dva při svém prvním angažmá v sezonách 2004/2005 a 2005/2006). "Vybral jsem si klub a zemi, kde jsem byl spokojený i v minulosti. Riskoval jsem. Ale jsem opravdu moc šťastný, protože jsem vyhrál titul po deseti letech od chvíle, kdy jsem ho v Chelsea získal poprvé," liboval si portugalský kouč.

VIDEO: rozhovor José Mourinha po zisku titulu s Chelsea

Chelsea na anglickém fotbalovém trůnu s předstihem vystřídala Manchester City, titul slaví po pěti letech. Zatímco hráči po nedělní výhře nad Crystal Palace křepčili se šampaňským, Mourinho přijal jistotu prvního místa s ledovým klidem.

Jindy se v emocích dokáže klouzat v drahém obleku po trávníku, tentokrát se "Mou" radoval z velkého úspěchu spíš vnitřně. Ale nebyl by to on, kdyby si neodpustil kontroverzní výroky. Zamířil na svého největšího trenérského soka.

Po odchodu sira Alexe Fergusona do penze existuje už jen jeden člověk na světě, který se úspěchy na trenérské lavičce Mourinhovi vyrovná. Jmenuje se Josep Guardiola a momentálně řídí luxusní mašinu značky Bayern Mnichov.

"Asi nejsem nejchytřejší člověk, který si vybírá tu správnou zemi a klub. Mohl jsem si vybrat jiné místo, kde je snadnější stát se šampionem," prohlásil Mourinho ve zřejmé narážce na Guardiolu. "Příště si možná vyberu lépe. Půjdu do země a týmu, kde může vyhrát titul úplně každý. Třeba tam, kde může trénovat kustod a stejně vyhrát titul," ušklíbl se.

Mourinho si provokativní výroky může dovolit. Sbírá úspěchy a jeho kontroverzní způsob komunikace směrem k veřejnosti funguje. "Mourinhovsky" zbavit tým tlaku a vzít ho peprnými výroky na sebe, to je ve sportu už zavedený pojem.

Každopádně "modrý" klub je pro excentrického kouče vyvolenou organizací. "Všechny těžkosti si užívám. Jsem na správném místě. Budu tady, dokud mi Abramovič (majitel Chelsea) neřekne, abych odešel," uzavřel.

SESTŘIH Premier League: Chelsea - Crystal Palace 1:0
Video se připravuje ...

Kapitán Chelsea John Terry emotivně slaví zisk mistrovského titulu
Kapitán Chelsea John Terry emotivně slaví zisk mistrovského titulu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud