24. května 2015 • 18:50

Čechův konec v Chelsea: Dva skvělé zákroky, medaile a oslavy s dětmi

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po více než deseti letech pravděpodobně nastává konec jedné velké éry. Petr Čech po sezoně nejspíš opustí londýnskou Chelsea. A jak v klubu začal, tak také končí. Titulem pro mistra Premier League.



Chelsea už měla mistrovský primát před duelem se Sunderlandem jistý. Přesto chtěla domácí publikum potěšit. Velkou motivaci měl ve svém s největší pravděpodobností posledním utkání v modrém dresu brankář Petr Čech.

Čisté konto legendární gólman neudržel, po rohovém kopu ho z blízkosti překonal Fletcher. Jenže nebýt právě Čecha, mohlo být ještě hůř.

Český brankář si musel poradit s nebezpečným přímým kopem i střelou z velké blízkosti. Obojí zvládl na jedničku, míče vyrazil do bezpečí.

SESTŘIH Premier League: Chelsea - Sunderland 3:1
Video se připravuje ...

Na jistou Čechovu práci pak jeho spoluhráči dokonale navázali. Třemi góly utkání otočili a na konci tak mohli slavit nejen celkový triumf, ale i poslední domácí vítězství. Jako jediný tým z Premier League zůstali svěřenci Josého Mourinha doma nepokořeni.

A když rozhodčí naposledy zapískal, nastal čas na pořádné oslavy. Ty první už měli hráči Chelsea za sebou, až nyní si ale poprvé sáhli na mistrovský pohár. Jako první šel na řadu José Mourinho. Hned za ním pak za velkého aplausu brankáři Čech a Courtois.

Když postupně nakráčeli na pódium všichni hráči, mohl konečně kapitán John Terry zvednout vytoužený pohár nad hlavu. A za tradičního pokřiku „Campeones, Campeones“ skákali fotbalisté jako jeden muž.

Petr Čech s pohárem pro mistra anglické ligy
Petr Čech s pohárem pro mistra anglické ligy

Zatímco Petr Čech s medailí na krku a svými dvěma dětmi slavil spíše střídměji, jednoznačně nejvíce vidět byl Didier Drogba. Legendární útočník, který již oznámil, že po sezoně odejde, si rozlučku hodně užíval.

„Nevím, co mám říct. Děkuju! Tohle je pro mě speciální chvíle,“ řekl Drogba, který slaví stejně jako Čech už čtvrtý anglický titul v dresu Chelsea.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud